De Schakel
Jeugd
Knaagdierenopvang tijdens de zomervakantie in Berkel-Enschot

Kiki Wolfs (10 jaar) wil een centje bij verdienen en wat is nu niet leuker dan op dieren passen.  Er was al snel een plan in haar hoofd geboren en deze zomervakantie gaat ze het uitvoeren. Namelijk een knaagdierenopvang aan…

Kiki Wolfs (10 jaar) wil een centje bij verdienen en wat is nu niet leuker dan op dieren passen.  Er was al snel een plan in haar hoofd geboren en deze zomervakantie gaat ze het uitvoeren. Namelijk een knaagdierenopvang aan huis.

In de zomervakantie wil Kiki in 2 periodes knaagdieren gaan opvangen van mensen die op vakantie zijn. Van 6 t/m 19 juli en van 1 t/m 18 augustus.  Ze houdt heel erg van knaagdieren en vind dit dus ook de ideale manier om een zakcentje te verdienen. ‘Ik vraag 2 euro per dag, als ik op ze moet passen.’

Kiki heeft al eerder op knaagdieren gepast, maar dan was het vooral voor familie en vrienden. Nu wil ze ‘haar opvang’ dus openstellen voor meer mensen. ‘Ik had mijn plan aan een aantal mensen verteld en iedereen vond het een leuk idee. Ik ben toen flyers gaan maken en die ben ik in de wijk rond gaan brengen. Ook heb ik ze bij mama op haar werk neergelegd.’

Als je gebruik wilt maken van de opvang moet je je eigen spullen voor je dier meenemen. Iedere dag zal Kiki je dier verwennen met eten, drinken, knuffelen enz. Thuis verzorgt ze haar tamme ratjes en vissen, dus ze weet wat verzorgen is. Kiki heeft zowel binnen- als buitenruimte om het de dieren goed naar de zin te maken.

‘Het lijkt me superleuk, als dit plan gaat lukken. Ik vind het namelijk heel fijn om met dieren bezig te zijn. Ze maken me rustig en ik word er ontspannen van.’ Kiki is van plan om de verzorging helemaal zelf te doen, mocht het niet helemaal alleen lukken dan zal haar moeder natuurlijk een beetje helpen.

Er is nog plaats voor je knaagdier tijdens beide periodes. Dus als je interesse hebt, kunt je contact opnemen met Kiki. Dat kan je doen door te mailen naar kikiwolfs13@gmail.com.

Tekst: Ellen de Visser

Foto: Familie Wolfs

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op