Zo de scholen zijn weer begonnen, zo ook weer het werk op de moestuin. En tsja het was nodig. Normaal houd ik mijn tuin best wel keurig bij en krijg ik ook soms wat hulp van mijn vader. Maar dit…
Zo de scholen zijn weer begonnen, zo ook weer het werk op de moestuin. En tsja het was nodig. Normaal houd ik mijn tuin best wel keurig bij en krijg ik ook soms wat hulp van mijn vader. Maar dit jaar was toch wat anders, veel regen, veel slakken, veel onkruid… met als gevolg weinig te oogsten. Heel eerlijk het was dit jaar niet het leukste moestuinseizoen, vandaar ook dat m’n tuin lekker zijn eigen gang was gegaan en dat was niet per se de gang die ik zou willen. Dus werk aan de winkel, iedere week wat doen en weer orde in de chaos brengen. ‘Houd moed’, zei een mede moestuinierder en dat doe ik! Maar niet alleen maar kommer en kwel natuurlijk. Wat een frambozen dit jaar, heerlijk! Vandaar een gezond taartje van Berkelse bodem.
Ingrediënten:
75 gram havervlokken
30 gram hazelnoten
1,5 el honing
60 gram magere kwark
60 gram frambozen
30 gram margarine
Eventueel wat chocoladesnippers
Hoe maak je het?
Maal 2/3 van de havervlokken fijn tot havermeel met een keukenmachine of staafmixer.
Hak de hazelnoten.
Meng de havervlokken, havermeel, 1 el honing en in stukje gesneden margarine. Kneed er een deeg van. Maak een bodem van het deeg met een klein opstaand randje, in een kleine springvorm van 12 cm. En zet voor 25 minuten in de oven op 170 graden.
Laat de gebakken bodem even afkoelen, verdeel de kwark erover en zet de frambozen er netjes in. Giet een klein beetje honing erover en wat chocoladesnippers.
Eet smakelijk!
Ellen de Visser
Van Berkelse Bodem
Agenda
28-09-2024 | Kwiekroute Dementie Vriendelijke Gemeenschap ism Alzheimer Nederland |
29-09-2024 | Concert Vicini Duo, Stg. Expo |
01-10-2024 | Repair Café |
02-10-2024 | Koffie-uurtje voor senioren BE, KBO/SWO |
05-10-2024 | Openstelling Museum Onder d'n Hooizolder |
01-10-2024 | Cursus Klik&Tik |
03-10-2024 | Cursus Digi-sterker |
Iets gevonden of verloren?
Wij maken de match