De Schakel
Bedrijf in beeld
Kindergeluk

‘Er is geen betere coach voor een kind dan zijn eigen ouders. Hoe mooi is het als jij kunt leren om die coach te zijn voor jouw kind!‘ Heidy van Ommeren van 2Sync Training en Coaching vindt dat ieder kind…

‘Er is geen betere coach voor een kind dan zijn eigen ouders. Hoe mooi is het als jij kunt leren om die coach te zijn voor jouw kind!‘ Heidy van Ommeren van 2Sync Training en Coaching vindt dat ieder kind het verdient om gelukkig te zijn en helpt ouders hiermee graag een eindje op weg.

Persoonlijke ontwikkeling
Heidy is haar carrière ooit begonnen met HTS bouwkunde, maar voelde na een pittige periode met haar 2e kind (dat veel huilde) dat dit werk niet meer paste en stapte in een traject van zelfontplooiing. Ze volgde o.a. twee NLP opleidingen en weet nu dat haar hart ligt bij ‘kindergeluk’. Heidy heeft zelf een jeugd gehad waarin zij zich vaak eenzaam voelde. ‘Ik gun ieder kind te kunnen opgroeien tot een krachtige volwassene en ik geloof er in dat kinderen gelukkig zijn als hun ouders dat ook zijn.’

Ouders in hun kracht
Wanneer het met je kind niet goed gaat; denk bijvoorbeeld aan druk gedrag, ziekte, emotionele problemen of ontwikkelingsproblematiek, kan je met het kind aan de slag gaan, maar de focus in wat Heidy biedt ligt juist op de ouders. ‘Als ouders herkennen waarin zij persoonlijk geraakt worden (door het gedrag van hun kind), komen zij in hun kracht te staan en helpen daarmee weer hun kind.’ Heidy gebruikt NLP in haar coaching en trainingen, maar ook systemische opstellingen, waarbij vanuit een opvoedvraag inzicht gegeven wordt in ieders rol en het onbewuste bewust wordt gemaakt.

Opvoedkoffie/café en training
De “theekransjes” waarin moeders vroeger hun zorgen en tips uitwisselden, zijn verdwenen. Heidy houdt tweemaandelijks de “OpvoedKoffie” bij haar thuis en in samenwerking met de Bibliotheek Berkel-Enschot tweemaandelijks het “OpvoedCafé”, waar aan de hand van wisselende thema’s van gedachten gewisseld kan worden.

Resultaat
Ouders kunnen soms wat sceptisch zijn; want het “probleem” ligt toch bij het kind? Maar de resultaten spreken voor zich. Hoe mooi is het om te ervaren hoe groot je eigen invloed is op je kind, om te merken dat je als ouder vertrouwen krijgt, je weet wat je moet doen en er meer balans in het gezin komt! 16 mei is er weer een OpvoedCafé en 13 juni een workshop opvoedopstellingen; ervaar het zelf!

Tekst: Kelly Heijzelaar
Foto: Bas Haans

2Sync Training en Coaching
Pieter de Hooghlaan 24
5056 CM Berkel-Enschot
info@2sync.nl
www.2sync.nl

About the author

Related Posts