De Schakel
Kindercarnaval in Knollevretersgat: sprookjes, Minions en springkussens

Na flink wat voorbereidingen voor de mooiste outfits, kon het kindercarnaval afgelopen week van start gaan. Voor alle leeftijden was er wat wils. Onder meer buurtvereniging Akkerwijk Berkel, Stichting Jeugdwerk en De Druiventros organiseerden iets voor de kinderen. Op zondag…

Na flink wat voorbereidingen voor de mooiste outfits, kon het kindercarnaval afgelopen week van start gaan. Voor alle leeftijden was er wat wils. Onder meer buurtvereniging Akkerwijk Berkel, Stichting Jeugdwerk en De Druiventros organiseerden iets voor de kinderen.

Op zondag waren zowel ouders als kinderen welkom bij het BAB kindercarnaval in dans- en partycentrum Van Opstal. Vanaf half drie wandelden de eerste kinderen het Brendersstraatje in. Op het buitenterrein was een springkussen voor de kinderen en er was binnen een afgesloten dansvloer.

Om het een beetje spannend te maken, konden de kinderen ook een prijs winnen. Britt van de Pas had de mooiste outfit met haar schmink en gouden engelenjurk. Rond zeven uur in de avond kwam er een einde aan het kindercarnaval.

Sprookjesfiguren

Hotel en Restaurant de Druiventros gaf het kindercarnaval dit jaar een nieuwe swing. Regelrecht vanuit het Sprookjesbos van de Efteling kwamen meerdere sprookjesfiguren naar de zaal van de Druiventros. De kinderen waren stuk voor stuk erg onder de indruk van de verschillende buikspreekpoppen.

Naast de verhalen die de figuren te vertellen hadden, konden kinderen ook op de foto met Roodkapje en de boze wolf of vragen stellen aan Hans en Grietje. Het sprookjesspektakel ging om drie uur van start en eindigde rond een uur of zeven.

Voor de lekkere trek konden ouders en kinderen allerlei snacks halen of bijvoorbeeld genieten van een suikerspin. Tussen de optredens door kon genoten worden van een carnavalsdeuntje. Er werden ook vrijkaarten van de Efteling verloot voor de leukst verkleedde jongen en het leukst verkleedde meisje.

The Minions

Ook stichting Jeugdwerk pakte dit jaar weer groots uit met vier dagen carnaval. Zij organiseerden vier thema-avonden carnaval in Cultureel Centrum de Schalm voor de leeftijd acht tot en met veertien jaar. Verschillende outfits kwamen langs zoals politieagenten, voetballers en ook de swatoutfit was dit jaar populair.

Aan een aantal outfits was erg veel aandacht besteed. Het thema van de maandagavond was dit jaar Minions. Een aantal kinderen was gekleed in een geelblauwe outfit. Deze kinderen werden op het podium geroepen en kregen een minionbril om de outfit compleet te maken.

Tijdens de avond waren er verschillende activiteiten om het feest nog leuker te maken. Zo konden de kinderen ‘banana happen’ en een liedje aanvragen om hun spectaculaire dans te laten zien en kans maken op een prijs. Ook met een mooie outfit maakten de kinderen kans op een prijs.

Thema’s

Elke dag geeft Stichting Jeugdwerk een ander thema aan het kindercarnaval. Zo werd er ook een Hollandse avond georganiseerd met traditionele Hollandse hapjes. Ook op andere dagen was er genoeg te snacken voor de kinderen. Zo konden zij een eigen snoepzakje samenstellen.

Het is het eerste jaar dat Jeugdwerk het kindercarnaval in De Schalm organiseerde. ‘Kinderen kunnen hier ook even verdwijnen uit de drukte en even rustig zitten. Het gebouw is hoog en daardoor is het ook lekker koel’, aldus een van de organisatoren. Voor volgend jaar zijn zij nog op zoek naar een locatie en suggesties zijn dus welkom.

Tekst: Annebelle Nooteboom
Foto’s: Van Opstal/Stg. Jeugdwerk/Druiventros

About the author

Related Posts