De Schakel
Reportage
Kinder vakantie werk Berkel-Enschot 2018

De voorlaatste week van de vakantie was het weer KVW oftewel KinderVakantieWerk in Berkel-Enschot. Deze 5-daagse doe-week vol uitdagingen en leuke activiteiten, was dankzij de goede voorbereidingen van de vrijwilligers van Stichting Jeugdwerk en natuurlijk het prachtige weer, een groot succes!…

De voorlaatste week van de vakantie was het weer KVW oftewel KinderVakantieWerk in Berkel-Enschot. Deze 5-daagse doe-week vol uitdagingen en leuke activiteiten, was dankzij de goede voorbereidingen van de vrijwilligers van Stichting Jeugdwerk en natuurlijk het prachtige weer, een groot succes!

Thema
Het thema van dit jaar was TV. De kinderen kregen hiermee een kijkje achter de schermen van de televisiewereld. Want hoe zit zo’n aflevering van het Jeugdjournaal bijvoorbeeld in elkaar? Iedere dag was er wel weer iets aan de hand in de wondere wereld van de televisiemakers. Mysteries worden opgelost, gestolen juwelen worden teruggevonden en er worden experimentjes gedaan.

Verloop van de week
De onderbouw (groep 1 t/m 4) is, behalve voor een leuke en leerzame dag in het bos bij Natuurmonumenten, vooral op het terrein van manege de Kraan gebleven. Zij hebben genoten van optredens van de toneelgroep “de Toverbol”, waarbij rondom het thema TV van alles te beleven viel, maar ook dingen mis gingen! Zo was Reggie, de geldbeluste regisseur het make-up meisje kwijt en was er stress om die show op tijd klaar te krijgen! Gelukkig liep het allemaal goed af en hebben de kinderen fijn geknutseld, muziek gemaakt en natuurlijk veel waterspelletjes gedaan, want poeh! wat was het warm.

Op woensdag voegde de onder- en bovenbouw (groep 5 t/m 8) zich samen op het terrein van Jong Brabant, vanuit waar de bovenbouw hun activiteiten zoals zwemmen bij Stappegoor hebben ondernomen. Feline en Freek, de presentatoren van een talkshow, kregen op woensdag BE-BRAAF te gast. Zij hebben het nummer “als je erbij bent” naar luid gejuich gezongen.

Alleen maar leuke dingen
Het allerleukste was volgens Dex de Bonte Avond; ‘het springkussen, de suikerspin en de  chocoladefontein’. En wat hebben ze het bont gemaakt! Iedereen van de onderbouw had zich prachtig verkleed voor het Bal masqué. Ook de bovenbouw had zich in zijn beste outfit gehesen voor de Bonte Avond. Job vertelt: ‘Je kreeg KVW dollars en je mocht daarmee op iemand stemmen die de beste leerling was. De winnaar kreeg een winnaarsketting en een zilveren beker’.
Dex en Job waren het over de drie dingen om deze week te omschrijven eens: ‘het was leuk, we hadden fijn gespeeld en de leiding was heel lief!’

Op naar volgend jaar dan maar!!

Bekijk hier het fotoalbum met bijna 300 foto’s!

Tekst: Kelly Heijzelaar
Foto: Peter Timmermans

About the author

Related Posts