De Schakel
Reportage
Kersttocht voor de allerkleinsten

Op 20 december liepen de kinderen van de kinderopvangorganisatie De Kleine Wereld hun eigen Kersttocht. Van kinderdagverblijf De Koningswereld naar, een paar straten verderop gelegen, De Wijde Wereld. De kleintjes hoefden enkel de muzikale tonen van “Stille nacht, heilige nacht”,…

Op 20 december liepen de kinderen van de kinderopvangorganisatie De Kleine Wereld hun eigen Kersttocht. Van kinderdagverblijf De Koningswereld naar, een paar straten verderop gelegen, De Wijde Wereld.

De kleintjes hoefden enkel de muzikale tonen van “Stille nacht, heilige nacht”, maar te volgen op weg naar hun vertrouwde onderkomen. Bij binnenkomst was het gelijk feest, want aan een sliert hingen heel veel kerstkransjes en die mochten ze gewoon opeten. Althans, als het lukte om met je handen op je rug er eentje af te bijten.

Binnen werden ze getrakteerd op een zelfbouw zaklamp: een plastic flesje met daarin een lichtstaafje. Daarna werd een mooi verhaal voorgelezen. Vanavond mochten broertjes, zussen, vaders, moeders, opa en oma’s ook mee. Vervolgens naar buiten om de tocht door het donker te beginnen.

Op stap in het donker
Dat was best spannend voor een kleine dreumes. Samen met je familie viel dat gelukkig toch nog mee. Tegen de kou had je een warme kerstmuts die je lekker over je oren kon trekken. Buiten volgde je de sliert van lichtjes die De Pandgang verlichtte. In de verte klonk muziek. Het Wilhelminaplantsoen was nu niet ver meer. Daar wachtten leuke spelletjes en een hindernisbaan. Je moest over houtschijven lopen. Als je het gras raakte, dan kon je helemaal opnieuw beginnen. Op het einde van het plantsoen brandde het vuur. Daar trakteerden ze op marshmallows op een stokje. Bij de kerststal met Jozef, Maria en het Kindje Jezus nog even op de foto. Gelukkig was het binnen weer allemaal vertrouwd en zag je jouw eigen bekende juf.

Tekst: Ellen van Slooten
Foto: Peter Timmermans

About the author

Related Posts