De Schakel
Kersttocht Udenhout 2018

Het is koud, maar bij de Lambertuskerk in Udenhout is het meteen gezellig druk. Kinderen gekleed als één van de drie wijzen passen helemaal in het plaatje, met de kerststal en het kleine ezeltje op de achtergrond. Gemoedelijk schuift jong…

Het is koud, maar bij de Lambertuskerk in Udenhout is het meteen gezellig druk. Kinderen gekleed als één van de drie wijzen passen helemaal in het plaatje, met de kerststal en het kleine ezeltje op de achtergrond. Gemoedelijk schuift jong en oud aan om oren en harten te warmen.

Lambertuskerk
De jaarlijkse kersttocht wordt voor de 18e keer georganiseerd. De locatie is afwisselend in Berkel, Enschot, Udenhout en Biezenmortel. Dit jaar is Udenhoutaan de beurt metde Sint Lambertuskerk als startpunt. Deze imposante kerk leent zich goed om de sfeervolle klanken van het Gemengd Koor Udenhout ver te dragen. In de zee van kerstmutsen trekken Peter Coppes kerststallen en de Playmobil kerststal veel bekijks.

Kersttocht
Op detwee kilometer langetocht,wijzen welkome warme vuurkorven de weg. Gelukkig loopt een deel van de route ook door gebouwen, zoals basisschool de Wichelroede en zorgcentrum de Eikelaar heen. Wat het meest doet verwonderen, is de verscheidenheid aan muziek die ten gehore wordt gebracht. Thijs en Jens dromen met hun piano en zang van een “white christmas“, het koor Pistache klopt zichzelf ritmisch op de borst en benen tijdens hun zang en in het zwart met rode roos geklede koor Pippijn laat hun versie van “the little drummer boy“ klinken. In passende klederdracht met kerstlampjes op hun omslagdoek, houdt ‘t Akkedeert zichzelf warm met hun aandoenlijke volkdansjes. Bij één van de gezellig aangeklede huizen is het dringen voor het roosteren van een marshmellow boven het vuur.

Stuurgroep kersttocht
De organisatie van de kersttocht deelt aan alle kinderen van basisschoolleeftijd een schattig kerstmanbelletje uit als bedankje. John van Horen, voorzitter van de stuurgroep, vraagt met een glimlach een kleine bijdrage om de kersttocht in stand te houden (naast alle steun van de instellingen en bedrijven). Als je het hem vraagt is de voorbereiding het leukst aan de tocht; ‘met veel plezier en inzet wordt er samengewerkt en het doet me deugd om te zien dat het zo gezellig druk is‘.

Deze koude, maar “warme“ en gemoedelijkekersttochtluidt de kerstperiode mooi in!Fijnefeestdagen allemaal!

Tekst: Kelly Heijzelaar

Fotografie: Bas Haans Klik hier voor het foto album

Video: André Oude Vrielink Klik hier voor de videoB

About the author

Related Posts