De Schakel
Kersttocht 2019 in Enschot

Op zaterdag 21 december vindt de alweer 19eeditie van de jaarlijkse kersttocht plaats in Enschot. De koren en orkesten, de vele lichtjes, lekkere versnaperingen en mooie kerststalletjes zullen er ongetwijfeld voor zorgen dat het een sfeervolle kersttocht wordt. Het jaarlijkse…

Op zaterdag 21 december vindt de alweer 19eeditie van de jaarlijkse kersttocht plaats in Enschot. De koren en orkesten, de vele lichtjes, lekkere versnaperingen en mooie kerststalletjes zullen er ongetwijfeld voor zorgen dat het een sfeervolle kersttocht wordt.

Het jaarlijkse evenement wordt afwisselend gehouden in Berkel, Enschot, Biezenmortel en Udenhout. Dit jaar zal de tocht door de straten van Enschot leiden. De 2 kilometer lange route is grotendeels vernieuwd en zal starten vanaf de St. Caeciliakerk en onder andere via de Oude Toren naar de St. Caeciliaschool voeren.

Kerstsfeer gegarandeerd
De straten langs de route zijn tijdens de tocht volledig in kerstsfeer. Mede dankzij de buurtbewoners die hun huizen en tuinen weer mooi versierd hebben. Onderweg is er natuurlijk van alles te zien, te horen, te proeven en te doen. Verschillende koren en orkesten zorgen weer voor de muzikale omlijsting. Daar zitten vertrouwde gezichten bij, maar ook enkele nieuwe, zoals een a-capellakoor in de Oude Toren. Naast een nieuwe verzameling kerststallen zal er dit jaar ook een levende kerststal te bewonderen zijn. Onderweg komt u ook een tentje tegen waarin foto’s gemaakt worden van kleine groepjes. Die worden na afloop getoond op de website van de parochie Johannes XXIII.

Speuren en kleuren
De organisatie heeft voor alle bezoekers een traktatie in petto. Alle kinderen krijgen een leuk presentje en kunnen ook weer meedoen aan een letterspeurtocht. Wie weet levert dat nog een mooi prijsje op. Voor de schoolgaande kinderen is er deze keer nog iets extra’s. Via school hebben zij onlangs een kleurplaat gekregen. Wie wil, kan zijn of haar ingekleurde kunstwerk halverwege het parcours inleveren bij de engelen van de levende kerststal en daar in de kerstboom hangen. 

Grotendeels nieuwe route door Enschot

Contanten voor collecte
De jaarlijkse kersttocht is zeker geen commercieel evenement. Alles draait om de vrijwillige inzet van de meer dan 400 betrokkenen. De organisatie, koren, orkesten en buurtbewoners; iedereen werkt belangeloos mee om er een mooi evenement van te maken. Misschien wilt u vast wat kleingeld in uw jaszak stoppen. Dan kunt u het onderweg in de collectebus van de organisatie doen. Zo kunnen zij ook de komende jaren mooie kersttochten blijven organiseren. 

Praktische informatie
De tocht wordt gehouden op zaterdag 21 december. Starten kan alleen bij de St. Caeciliakerk vanaf 16.30 uur. Het laatste startmoment is om 18.00 uur. Deelname is gratis.

Tekst: Noortje de Kok
Foto: Bas Haans (archief 2018)

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op