De Schakel
Reportage
Kerststallenroute Jan Tinbergenbuurt

Dit jaar waren er voor het eerst kerststallen te bewonderen voor publiek in deze wijk. Van tevoren werd er gevraagd aan de buurtgenoten om deel te nemen. Je mocht een kerststal zelf maken, maar ook kopen en buiten zetten. Je…

Dit jaar waren er voor het eerst kerststallen te bewonderen voor publiek in deze wijk.

Van tevoren werd er gevraagd aan de buurtgenoten om deel te nemen. Je mocht een kerststal zelf maken, maar ook kopen en buiten zetten. Je mocht zelf weten hoe je het deed. Vijftien adressen deden mee, deze werden voorzien van een witte ster, zodat de bezoekers wisten waar ze de kerststallen konden vinden.  Er was van alles te zien, kerststallen gemaakt van duplo, lego, wc-rolletjes, onder een glazen stolp, ijslolliestokjes, houtwerk(toren) en natuurlijk ook de traditionele stalletjes. Ook was er een heuse toren van kerststallen, met verschillende verdiepingen en dus verschillende stallen, er stond zelfs een trapje bij, zodat je overal goed naar binnen kon kijken, want de stallen waren te zien door middel van een kijkgaatje op iedere verdieping.

Iedere kerststal was voorzien van een vraag, waarmee je letters kon vergaren. Deze vormden uiteindelijk na veel puzzelen een kerstwens. Zo moest je namen van artiesten raden na het luisteren van een muziekfragment, werd er gevraagd welke kleur onderbroek de Mexicanen dragen bij de kerstdis voor meer gezondheid en nog veel meer. Uiteindelijk werd de zin gevormd: Kijk naar elkaar om.

Ik hoop dat we dat in 2024 blijven doen of gaan doen.

De kerststallen werden druk bezocht, ondanks het slechte weer. Volgend jaar hopen we op nog meer deelnemende adressen en nog meer bezoekers. De deelnemers kunnen alvast gaan bedenken welke stal het gaat worden in 2024.


De bezoekers van de route waren erg enthousiast gezien de reacties die er werden gegeven; ‘Het was een mooie onderbreking tijdens de feestdagen!’, ‘Het was een leuke tocht, dank organisatie!’,  ‘Het was een heerlijke tocht om te lopen, het gaf de impuls om toch naar buiten te gaan. Zowel de kinderen als de volwassenen hebben zich zeer geamuseerd met de puzzel.’

Ook was er nog een wensboom te vinden, waar alle bezoekers aan de tocht een wens in konden hangen. Al met al, ondanks de vele regen een geslaagd evenement.

Tekst: Ellen de Visser

Foto’s:  Bewoners Jan Tinbergenbuurt

 

About the author

Related Posts