De Schakel
Van Berkelse Bodem
KERST RECEPT Gevulde rode ui

Kerstrecept – gevulde rode ui op een bedje van rucola en gebakken appel Je kan het meisje wel uit Zeeland halen, maar Zeeland niet uit het meisje. De maand december brengt vaak een nostalgisch gevoel met zich mee, ik ben…

Kerstrecept – gevulde rode ui op een bedje van rucola en gebakken appel

Je kan het meisje wel uit Zeeland halen, maar Zeeland niet uit het meisje. De maand december brengt vaak een nostalgisch gevoel met zich mee, ik ben opgegroeid tussen de uienvelden en boomgaarden. Vandaar dat ik jullie met dit kerstrecept gevulde rode ui met gebakken appel, mee wil nemen naar de smaken uit mijn Zeeuwse jeugd, ui met appel.

Natuurlijk zijn zoals altijd de groente en fruit wel van Berkelse bodem!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 grote gepelde rode uien
  • 2 sneeën witbrood zonder korst
  • 100 gram geitenkaas
  • ½ el gedroogde tijmblaadjes
  • 100 ml bouillon
  • 50 gram (room)boter
  • Snufje zout en peper
  • Rucola
  • Honing
  • Balsamicoazijn
  • 2 appels in schijfjes
  • Walnoten in stukjes

 

Bereiding:

 

  1. Kook de gepelde uien in zijn geheel in water met beetje zout, in ongeveer 20 min. gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen.
  2. Snijd van de bovenkant van de uien een kapje af en hol ze uit (bewaar het binnenste) tot een centimeter van de rand.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. en rooster de boterhammen en verkruimel ze.
  4. Hak het binnenste van de uien fijn, vermeng dit met het broodkruim, kaas en tijm en vul hier de uien mee.
  5. Zet de uien in een ovenschaal en wrijf met het klontje boter over de uien, zodat ze min of meer zijn ingevet.
  6. Giet de bouillon erbij en bak de uien in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en bruin.
  7. Bak in wat boter de appel met een el honing. Zorg dat de appel niet te zacht wordt.
  8. Verdeel een handje rucola over het bord, leg in het midden de rode ui en daaromheen de appel en wat walnoten. Besprenkel de salade met balsamicoazijn en wat peper.

 

Dit is een groot bijgerecht, wilt u dit serveren als hoofdgerecht, maak de salade wat groter of serveer er een stukje vlees met aardappeltjes bij.

 

EET SMAKELIJK!

Ik wens u hele fijne en smakelijke feestdagen, maar vooral een goede gezondheid en tot 2021!

 

Ellen de Visser

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op