De Schakel
Jeugd
Kerst bij de Beestenboel 2022

Ria en boer Jan zijn bezig met de voorbereidingen van kerst. Op kerstavond is er op de kinderboerderij een kerst-in en iedereen is welkom. De kerststal wordt hetzelfde als vorig jaar, met grote beelden in plaats van een levende kerststal.…

Ria en boer Jan zijn bezig met de voorbereidingen van kerst.

Op kerstavond is er op de kinderboerderij een kerst-in en iedereen is welkom.

De kerststal wordt hetzelfde als vorig jaar, met grote beelden in plaats van een levende kerststal. Want Jan en Ria willen dat de boertjes van de Boerderijclub en alle dieren van de Beestenboel ook kerst kunnen vieren en dat ze niet vijf uur in de kou hoeven te staan. Zo is het voor iedereen feest. “Maar we zeggen nog niets tegen hen,” zegt Jan, “zij hebben het al druk genoeg met andere dingen.”

Ondertussen heeft Knorretje in de paardenstal een overleg met de boertjes en alle dieren van de Beestenboel. Ze praten over de levende kerststal. Alle dieren willen meedoen. Piepertje is weer kindje Jezus. Berta de koe wordt bij de buren gehaald, Oink en Pinkie spelen schaap. De boertjes regelen Jozef, Maria en de herders. De engeltjes van vorig jaar zingen nu ook weer. Ze hebben er allemaal zin in. Knorretje knort: “We gaan dit samen regelen en zeggen nog niets tegen Ria en boer Jan, die hebben het al druk genoeg met andere dingen.”

 

Zo wordt er op de Beestenboel hard gewerkt aan Kerstmis, maar twee kerststallen dat is toch wel erg veel!

Als boer Jan de stal klaar wil zetten, ziet hij dat deze al is opgebouwd. Daar is hij blij mee. Ria en Jan gaan morgen de stal inrichten.

Het is nog vroeg als hij samen met Ria de beelden in de stal zet: Jozef, Maria, kindje Jezus, twee herders en twee schapen. Zonder os en ezel. Als ze klaar zijn zegt Ria: “Het zijn er niet zoveel als met een levende kerststal, maar het gaat om het idee.”

Ze hangen er een groot zeil voor, want vanmiddag wordt de stal pas onthuld.

 

Even later komen de boertjes en de dieren bij de stal die zij gisteren hadden opgebouwd. Als Knorretje het zeil ziet hangen knort hij: “Wat heb ik nou aan mijn fiets hangen?” Ze doen het zeil omhoog en zien de beelden staan. Dat hadden ze niet verwacht. Knorretje bedenkt een plan, zodat alles vanavond toch gewoon door kan gaan.

 

Als het avond is staan er voor het zeil veel kinderen met hun papa’s en mama’s. Samen met de engeltjes zingen ze: “Er is een kindeke geboren op aard…” Boer Jan en Ria lopen naar voren. “Beste mensen, hartelijk welkom op deze Kerst-in. Graag onthul ik onze nieuwe kerststal,” zegt boer Jan. Het zeil gaat weg en rondom de beelden staan de boertjes als herder, Piepertje ligt naast het kindje Jezus in de kribbe en ze zingen: “Midden in de winternacht ging de hemel open…” Als ze klaar zijn met zingen zegt Ria: “Wat een mooie stal, met beelden en echte mensen en dieren met zelfs een os en een ezel!” “Ia, ia,” balkt Gerrit, “die os is een koe hoor.”

Knorretje knort: “Dit is een stal van liefde voor elkaar, echt Kerstmis. Vrolijk Kerstfeest allemaal.”

Illustrator: Marjolein Stok

Verhalenverteller: Wim Verbunt

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op