De Schakel
Reportage
Kermis: Het was zwieren en zwaaien in Berkel-Enschot

Zwieren, zwaaien, oliebollen en suikerspinnen draaien; de kermis is weer neergestreken in ons Berkel-Enschot en stond op het Wilhelminaplantsoen van 15 tot en met 21 juni. Kermis Elke week doet de kermis een ander dorp aan in de regio. Op…

Zwieren, zwaaien, oliebollen en suikerspinnen draaien; de kermis is weer neergestreken in ons Berkel-Enschot en stond op het Wilhelminaplantsoen van 15 tot en met 21 juni.

Kermis
Elke week doet de kermis een ander dorp aan in de regio. Op 15 juni 2017 was het zover voor Berkel-Enschot. De medewerkers van de kermis begonnen die dag met het opbouwen van hun attracties. Dit trekt af en toe wat bekijks en doet bij menig kind het hart al sneller kloppen.

Op vrijdag 16 juni om 16:00 uur was de opening van de kermis en druppelde de bezoekers binnen om weer een kijkje te nemen. De kermis stond er dit jaar van 16 tot en met 20 juni en vandaag, 21 juni, zal de kermis weer doorreizen.

Attracties voor jong en oud
De kermis was weer mooi vol gezet met attracties voor jong en oud. En kon er naar hartenlust gesnoept, gedronken en gegeten worden. Voor de allerkleinsten stonden pony’s klaar om een ritje te maken. Met een harnasje aan en vastgemaakt aan elastieken konden kinderen springen op trampolines. Voor de snelheidsduiveltjes onder ons was er de Power Wave; een ‘octopus’ en de Power Dancer. Britt en Kyona van 12 jaar komen vanuit Udennhout naar de kermis, ‘het liefst gaan we in de snelle dingen’. De een krijgt geld mee van papa en mama en de ander moet er zelf voor werken, maar echt sparen voor de kermis doen zij niet.

Uiteraard waren er ook spelletjes waarmee mooie knuffelberen en speelgoed gewonnen kon worden, zoals met eendjes vangen bij de Lucky Duck en het ouderwetse touwtje trekken.

 

Genieten geblazen!
Ook aan de wat oudere inwoners van ons dorp is gedacht. Maandagmiddag 19 juni van 14.00 tot 16.00 uur was het seniorenmiddag. Zij werden ontvangen met een lekkernij en het seniorenorkest “Nieuwe Koninklijke Harmonie” verzorgde de muziek. Opvallend is dat een ouder koppel aangeeft dat zij niet meer zo vaak naar de kermis komen als vroeger. ‘Met de kinderen gingen we ieder jaar’. De kermis trekt overdag dan ook veel gezinnen met kleine kinderen en in de avonduren zijn er wat meer tieners en jongeren, waarvan een aantal een plastic zak vol met muntjes voor de botsauto’s bij zich hebben.

Al met al was deze dorpse kermis, ‘alweer, alweer, alweer een winnaar!’ Tot volgend jaar!

Klik hier voor alle foto’s

Tekst: Kelly Heijzelaar
Fotografie: Peter Timmermans

 

 

 

Tag

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op