De Schakel
Uitgelicht
KBO Berkel-Enschot blikt vooruit

KBO Berkel-Enschot is veruit de grootste vereniging in het dorp, met bijna 1.700 leden. De KBO is een zeer levendige vereniging. Er wordt zoveel georganiseerd, dat menige andere KBO-locatie jaloers is op zoveel leden en activiteiten. Met bijna 170 vrijwilligers…

KBO Berkel-Enschot is veruit de grootste vereniging in het dorp, met bijna 1.700 leden. De KBO is een zeer levendige vereniging. Er wordt zoveel georganiseerd, dat menige andere KBO-locatie jaloers is op zoveel leden en activiteiten. Met bijna 170 vrijwilligers die cursussen geven, sporten begeleiden of actief zijn op sociaal gebied is er een enorme actieve achterban die de vereniging levendig houdt.

 

Leo de Graaf (voorzitter KBO Berkel-Enschot), Ria van den Berg (werkgroep Ontspanning) en Marianne Oostelbos (fervent bezoeker van activiteiten en de zomerschool) zijn het over één ding eens: de verbondenheid en saamhorigheid in de vereniging is erg groot. ‘2020 is een raar jaar. We begonnen met een lange lijst van geplande activiteiten maar moesten vanaf maart bijna alles schrappen. Ook al kan er nu weinig, we kijken vooral naar wat wel kan, al dan niet in een andere vorm. Er wordt nog veel gewandeld, gefietst en gesport.’ Leo vult aan: ‘Er is vooral behoefte aan activiteiten op het sociale vlak en daar waar het om alleenstaande en eenzame ouderen gaat. Als KBO werken we samen met een aantal andere organisaties, zodat we de hulp efficiënt en gezamenlijk kunnen aanbieden en we niet in elkaars vaarwater zitten.’

 

Lidmaatschap
KBO lid word je al voor 20 euro per jaar. Iedere 50+’er kan lid worden. Als lid kun je gebruik maken van adviesmogelijkheden en ondersteuning op het gebied van belasting en sociale voorzieningen. Ook krijg je als KBO-lid interessante kortingen, bijvoorbeeld op de zorgverzekering.
Daarnaast zijn er door het jaar heen veel activiteiten. Sportieve activiteiten zoals wielrennen, mountainbiken, fietsen, wandelen, fitness en tai chi. Maar ook kunst en cultuur, denksporten en biljart. ‘Denk ook aan de Zomerschool, wat ieder jaar weer een boeiend aanbod aan cursussen heeft. Ik heb dat zo gemist deze zomer’, verzucht Marianne.
Het mooie is dat veel mensen die lid worden ook iets gaan doen binnen de vereniging. Dit resulteert ieder jaar weer in een nieuw en uitgebreider cursusaanbod.

Lid worden kan ook nu al!

Nieuwe contacten
‘Bij de KBO Berkel-Enschot leer je nieuwe mensen kennen. Leuk als je nieuw bent in het dorp’, zegt Ria. ‘Wij zien écht uit naar het moment dat alles weer zonder beperkingen mogelijk is. Lid worden kan ook nu al! Met de beschikbare voorzieningen en activiteiten hoef je niet te wachten tot na de coronatijd.’ Voor meer informatie: www.kbo-berkelschot.nl.

 

Tekst: Elke van Dommelen
Foto: Bas Haans

[Fotobijschrift] Vlnr: Ria van den Berg, Leo de Graaf en Marianne Oostelbos

About the author

Related Posts