De Schakel
Bedrijf in beeld
Kapsalons Louis van Buren naar zoon en dochter

Het is niet vreemd dat Linda en Leon van Buren de kapsalons van hun ouders, Louis en Lisette, overnemen. Het knippen zit de familie van Buren immers al generaties in de haarvaten. Zo beoefenden allerlei familieleden van Louis het kappersvak.…

Het is niet vreemd dat Linda en Leon van Buren de kapsalons van hun ouders, Louis en Lisette, overnemen. Het knippen zit de familie van Buren immers al generaties in de haarvaten. Zo beoefenden allerlei familieleden van Louis het kappersvak. Zelf betrad hij deze wereld al als 14-jarig menneke in Loon op Zand. In 1972 ging hij vervolgens werken bij zijn broer Ad, die toen een kapsalon had in de Udenhoutse Slimstraat.

In 1978 startte Louis “voor zichzelf”. Hij huurde een stoel bij een kapper in de Tartinistraat in Tilburg. Daarna nam hij die zaak over. 10 Jaar later opende Louis een tweede zaak in de Tilburgse Leharstraat.

Intussen waren Leon en Linda het bedrijf komen versterken. Daarom kwam er in 2004 een kapperszaak in de Gilzerbaan bij. Dit werd de vaste stek van Leon. Linda kwam vast in de Leharstraat en ook vader Louis bleef Tilburg-Noord trouw. Alle andere medewerkers (óók moeder Lisette, die veel administratieve en gastvrouwtaken verricht) switchen tussen de beide zaken. In 2006 werden Leon en Linda mede-eigenaren van de zaak.

 

Er zijn inmiddels negen medewerkers, maar dat zijn er veel te weinig. “We zitten te springen om gemotiveerde nieuwe collega’s”, zeggen de van Burens. “Onbegrijpelijk, want dit is zo’n leuk vak, waarin je veel creativiteit kwijt kunt en heel vaak mooie contacten hebt met allerlei mensen.”

 

De beide salons van Buren zijn zowel voor dames als heren optimaal ingericht. Een groot deel van de klanten komt uit Udenhout, Berkel-Enschot en Biezenmortel. Louis vertelt dat zijn oudste klant 97 jaar is. “Die komt al 45 jaar bij mij en dat is precies het aantal jaren dat mijn zaak op 1 mei 2023 bestond.”

Dat laatste klopt niet meer, want op 1 januari jl. hebben Linda en Leon gezamenlijk de beide kapsalons overgenomen. Intussen is Lisette gestopt met haar werkzame leven. Ze geniet nu van haar vrije tijd. “Ik ben nog niet zo ver”, zegt Louis, “Ik vind het vak nog veel te leuk.”

 

Of het nu de oude of de nieuwe generatie van Buren is; ze zijn trots op hun fijne klantenbestand en op hun medewerkers. Ook andere ontwikkelingen maken hen blij. Zo wordt nu bijna uitsluitend gewerkt met producten van het kwalitatief uitstekende merk “Artistique”. Een andere goede ontwikkeling is, dat alle klanten op afspraak komen (80% doet dat zelfs online) en dat geeft rust in de tent. Zeker als de mensen hun afspraken tijdig maken. “Dat was vroeger wel anders”, herinnert Louis zich, “als ik dan op zaterdagmorgen bij de zaak aankwam, stonden er soms meer dan 15 klanten te wachten.” Die onrust is er voor hem straks niet meer. Dan staat alleen Lisette ‘s morgens nog op hem te wachten met een lekker ontbijtje.

 

Tekst: Jan de Kort; De Wegwijzer

Foto’s: Henny Schilders; De Wegwijzer

 

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op