De Schakel
Nieuws
Kampioenen in Berkel-Enschot

Suze Bakker (11 jaar) wint GV DOS Corriefee sportiviteitsprijs Op de Tino van Loenhout Clubkampioenschappen van GV Dos Udenhout is op zaterdag 18 mei jl. de Corriefee Sportiviteitsprijs voor het eerst doorgegeven. De naar Corrie Pijnenburg vernoemde prijs werd door…

Suze Bakker wint GV DOS Corriefee sportiviteitsprijs

Suze Bakker (11 jaar) wint GV DOS Corriefee sportiviteitsprijs

Op de Tino van Loenhout Clubkampioenschappen van GV Dos Udenhout is op zaterdag 18 mei jl. de Corriefee Sportiviteitsprijs voor het eerst doorgegeven. De naar Corrie Pijnenburg vernoemde prijs werd door Corrie zelf overhandigd aan een sportief lid. Corrie Pijnenburg is inmiddels al meer dan 50 jaar lid van GV DOS!

De winnaar van 2019 is: Suze Bakker (11 jaar).
De reden waarom Suze deze sportiviteitsprijs heeft geworden, is omdat Suze, hoe jong ze ook is, er altijd bij is. Om te helpen bij de les, bij de schoonmaak, om op te bouwen of af te ruimen bij activiteiten en daar ook weer te helpen. Daarbij betrekt ze haar ouders bij het bedenken van acties, bijvoorbeeld om geld in te zamelen voor de airtrack (nieuw toestel), bij het opbouwen en bij commissies. En dat altijd met veel plezier, vriendelijkheid naar anderen en met motiverende woorden voor de kleintjes. Daarnaast betrekt ze haar teamgenootjes erbij door te vragen of zij zich al hebben opgegeven om te helpen en staat ze jong en oud aan te moedigen in de zaal. Wanneer de senioren iets nieuws kunnen staat ze te klappen en durft ze zelfs complimentjes of tips te geven.


Kijk voor meer informatie op onze website www.gvdos.nlof neem contact op via info@gvdos.nl

Brent Rossou wint goud op NK turnen

Brent Rossou wint goud op NK turnen 

Alkmaar/Den Bosch: De 10-jarige Brent Rossou turnde afgelopen weekend in Alkmaar zijn eerst Nederlands Kampioenschap turnen. Brent traint vier keer per week in Den Bosch bij het CTO (Centrum voor Topsport en Onderwijs), maar komt uit voor Stichting Flik-FLak. Hij komt uit bij de instap 1edivisie. 

Op zaterdagochtend 25 mei mocht Brent starten aan zijn meerkampfinale. Slechts de beste 12 van Nederland mochten in actie komen. Hiervoor waren kwalificatiewedstrijden eerder in het seizoen een meetpunt. Bijzonder om te benoemen is dat Brent pas 10 maanden actief turnt. Een finaleplaats is al een uitzonderlijke prestatie. 

Brent turnde op vloer mee in de middenmoot, maar scoorde echt hoog op voltige (19,250 punten – 2eplaats), op sprong (19,550 – 3eplaats) en op ringen met 18,600. Bij de brug gelijk en rekstok liet hij wat punten liggen. Allround kwam Brent tot plaats 10 met 108 punten. 

Zondag was het podium voor de toestelfinales, waar Brent op sprong en voltige mocht aantreden. Hij startte met een mooie oefening op ringen waar hij 18,150 punten scoorde. Dit resulteerde in een bronzen medaille. 
Op voltige zette hij zeer gefocust een strakke oefening neer, wat resulteerde in 17,050 punten. Hierbij won hij de gouden medaille. 

Richard Kluwen Nederlands Kampioen paragolf

Richard Kluwen kampioen NK Paragolf

Richard Kluwen is op het NK golfen voor mensen met een fysieke beperking Nederlands kampioen geworden. Het kampioenschap vond plaats op zaterdag 18 en zondag 19 mei op Golfbaan Dorhout Mees in Biddinghuizen.

In september 2017 interviewde onze correspondent Maartje van Beurden paragolfer Richard voor de rubriek Met Passie. Je kunt het interview nalezen via https://www.schakel-nu.nl/richard-kluwen-golf-doet-leven/

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op