De Schakel
Met Passie
Julia Klemans is grenzeloos verbonden met Stichting Wifi

Grenzeloos verbonden ‘Ik hoop altijd dat ik een geldprijs win! Dan kan ik nog meer mensen helpen.’ lacht Julia Klemans (51). ‘Is dat niet een druppel op de gloeiende plaat…? vragen mensen me dan. Juist in zulke barre omstandigheden is…

Grenzeloos verbonden

‘Ik hoop altijd dat ik een geldprijs win! Dan kan ik nog meer mensen helpen.’ lacht Julia Klemans (51). ‘Is dat niet een druppel op de gloeiende plaat…? vragen mensen me dan. Juist in zulke barre omstandigheden is die ene druppel het mooiste dat je kunt geven!’ Ervaringen als modder scheppen in Sulawesi, waterfilters brengen in Madagascar en wonden verzorgen in de leprakliniek in Zuid-India maken dat Julia grenzeloos is verbonden met vele anderen, die zo drastisch veel minder hebben.

Tijdens een ontwikkelingsreis (2013) van Jeugd met een Opdracht beleefde Julia Zuid-India voor het eerst. Een ‘straatschoffie’ genaamd Wifi vloog een vriend van Julia om de nek en klampte zich aan hem vast. Het kind liet hen niet meer los! Dit resulteerde in Stichting Wifi, om nooit meer los te hoéven laten.

Stichting Wifi
Met zijn vijven richtten ze in 2014 Stichting Wifi op. Door donaties, giften en een enthousiast netwerk van vrijwilligers hebben ze al veel bereikt. ‘Door de korte lijntjes weten de mensen in Nederland welke middelen ze hebben gesponsord,’ aldus Julia. Stichting Wifi steunt onder andere een echtpaar in Zuid-India, dat zich 24-7 bezighoudt met ‘kanslozen’; Daniel en Joyce nemen straatkinderen, wezen, weduwen en blinden op in hun eigen huis. Met een inwonend team geven zij dat stukje warmte dat de kinderen nodig hebben en maken onderwijs mogelijk. Ze koken rijst voor daklozen en zorgen voor ‘de onaanraakbaren’, een leprakolonie, bestaande uit een vijftal straten met hokjes en een leprakliniek. Op dit moment wordt er een groter huis gebouwd om meer ‘kanslozen’ te kunnen opvangen en zijn ze bezig met het kopen van een stuk land om zelf rijst te gaan verbouwen.

Drie keer kerst!
Met een groep jongeren, een hoop geld en een groot veertiendaags programma vliegt Julia in december naar Daniel en Joyce. De jongeren gaan vooral ervaren, de volwassenen ter plaatse aan de slag. Er is zoveel te doen! Rijst… mét kip, een uitwasbare zwachtel, een looprekje of kunstbeen. ‘Juist door die simpele middelen, voor ons zo vanzelfsprekend, te geven kun je daar iemand zo intens gelukkig maken.’ Julia’s ogen glimmen. ‘Eén knuffel voor een leproos die een jaar niet is aangeraakt, is voor hem drie keer kerst!’

Doneren of vrijwilliger worden? Meer info: Julia Klemans: 06-48131381, www.stichtingwifi.nl

Tekst: Maartje van Beurden
Foto: Julia Klemans

[fotobijschrift] Samen plezier maken!

 

About the author

Related Posts