De Schakel
Reportage
Jubileumweekend SOK aaneenschakeling van bijzondere momenten

De Stichting Openbaar Carnaval Berkel-Enschot/Heukelom vierde afgelopen weekend het 44-jarige bestaan. Anderhalve week geleden werd druk gebouwd aan een grote tent op het Wilhelminaplantsoen, waar vanaf vrijdag 24 januari de verschillende feesten werden gehouden. Jong tot oud had zijn eigen…

De Stichting Openbaar Carnaval Berkel-Enschot/Heukelom vierde afgelopen weekend het 44-jarige bestaan. Anderhalve week geleden werd druk gebouwd aan een grote tent op het Wilhelminaplantsoen, waar vanaf vrijdag 24 januari de verschillende feesten werden gehouden. Jong tot oud had zijn eigen festiviteiten en op de zondagmiddag sloot het Bruisend Jubileum Knollebal het weekend feestelijk af. Ruim 120 vrijwilligers werkten mee aan dit spectaculaire feest.

Vrijdagmiddag genoten ruim 250 senioren van een mooie feestmiddag. Met optredens van John Desmares & Friend, Duo Fanfare en een speciale tonpraot van Vincent van Rijsewijk. In de avond Project44, een spectaculaire DJ avond voor de jeugd tot en met 17 jaar. DJ Vincent startte de avond met knallende beats. Joeysoe, Mamba, Envata en The Allstarz zorgden voor een opzwepend dancefeest. 

Zaterdag
In de middag ontvingen Jeugdprinses Suus en adjudant Thijs en hun gevolg veel jeugd uit het dorp en jeugdraden uit de omliggende dorpen tijdens het Knollekesfist.In de avond barstte de tent uit haar voegen. De al meer dan een week uitverkochte avond (1200 man!) en nog een meterslange wachtlijst van mensen die kaartjes zochten was het hét absolute hoogtepunt van het jubileumweekend. Dj Coenio, René Schuurkens, Arjon Oostrom en slotact Pater Moeskroen zorgden ervoor dat iedereen de hele avond stond te zingen en te dansen.

Zondag
Om half elf troffen (oud) SOK-vrijwilligers als oud-prinsen, gevolg, commissies en helpende handen elkaar in 44 jaar historie. Een bijzondere ochtend met mooie herinneringen, maar ook af en toe verdriet, omdat niet iedereen er meer is. Eens te meer een besef dat je het leven moet vieren en moet genieten van dit soort mooie momenten.Tot slot was er in de middag het Bruisend Jubileum Knollebal met 2 podia. In de grote feesttent op het podium sfeervol optredens van Marc van Alphen, Stef Ekkel en Frank Smeekes en in de kleine tent een aaneenschakeling van carnavalsbands uit het dorp zoals De Bullekes, Nonsjelaant, Fiësta Servessa en omliggende dorpen zoals de hofkapel uit Udenhout. Gaaf waren de reünie-optredens van bands als Harrie in de Warrie.

Feest, verbroedering, warmte, herinneringen en nieuwe vriendschappen: een dankbare terugblik op 44 jaar carnaval in ons dorp. En goed opgewarmd voor carnaval 2020: van 21 tot en met 25 februari is er een overvol en gezellig programma. Houd u brievenbus in de gaten, want binnenkort valt de carnavalsglossy ‘Knollevreter’ bij u op de mat. 

BEKIJK hier de fotoalbums van PROJECT 44 en ZATERDAGAVOND PARTY. Fotografie Bas Haans.

Tekst: Elke van Dommelen
Foto: Rob Schalken

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op