De Schakel
Nieuws
Jubileumbijeenkomst KBO Berkel-Enschot op 4 oktober

Dit jaar viert KBO Berkel-Enschot haar 65 jarig bestaan. Een vereniging die met bijna 1.700 leden uit ons dorp springlevend is. Twee weken geleden kreeg ieder huishouden in Berkel-Enschot het mooie programmaboekje in de bus. Te zien is, hoe voor iedere…

Dit jaar viert KBO Berkel-Enschot haar 65 jarig bestaan. Een vereniging die met bijna 1.700 leden uit ons dorp springlevend is. Twee weken geleden kreeg ieder huishouden in Berkel-Enschot het mooie programmaboekje in de bus. Te zien is, hoe voor iedere 50+er er vrijwel dagelijks activiteiten zijn. Van sportieve bezigheden, creatieve cursussen, filosofische bijeenkomsten tot mooie maatschappelijke projecten.

Op  vrijdag 4 oktober is de jubileumbijeenkomst in De Druiventros. Een bijeenkomst die ook een springlevend kantje kent. Na openingswoorden van de voorzitter van KBO Berkel-Enschot Leo de Graaf en KBO Brabant voorzitter Leo Bisschops is er ook een interessante lezing van Dr David van Bodegom.

David van Bodegom (foto: Marc de Haan)

Anders denken over gezond en vitaal ouder worden
Dr David van Bodegom is opgeleid als arts en historicus. Hij werkt als verouderingswetenschapper bij de Universiteit van Leiden. Hij doet onderzoek naar het verloop van het verouderingsproces en het doen van bewuste en gezonde keuzes om dit proces te vertragen en gunstig te beïnvloeden. Doel is meer grip krijgen op de gezondheid van het lichaam, langer gezond te blijven, medicijngebruik terug te dringen en vitaal oud te worden.

Op een luchtige en interactieve manier wordt deze lezing gegeven. Na afloop van de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De middag wordt afgesloten met een gezellige borrel en komt er een bekende Nederlander (wie, dat is nog een verrassing) de KBO Berkel-Enschot feliciteren met een wervelend optreden.

Volle zaal
Bij het ter perse gaan van deze Schakel waren alle 300 beschikbare kaarten reeds uitgereikt, dus het wordt een volle zaal in De Druiventros. KBO Berkel-Enschot: al 65 jaar een begrip in het dorp en springlevender dan ooit.

Tekst: Elke van Dommelen
Foto: KBO Nieuwjaarsbijeenkomst 2019

About the author

Related Posts