De Schakel
Nieuws
Joost van den Berg in korte broek voor KiKa

KiKa Korte Broek is een jaarlijkse actie van Stichting Kinderen Kankervrij, bedacht in 2020. Sindsdien dragen er mensen in heel Nederland in december een korte broek, zelfs als het héél koud is, om aandacht te vragen én geld in te…

KiKa Korte Broek is een jaarlijkse actie van Stichting Kinderen Kankervrij, bedacht in 2020. Sindsdien dragen er mensen in heel Nederland in december een korte broek, zelfs als het héél koud is, om aandacht te vragen én geld in te zamelen voor álle kinderen met kanker.
Dit jaar is de actie van 18 t/m 22 december.

WAAROM EEN KORTE BROEK?
Een korte broek in de winter valt op waardoor je laat zien dat je kinderen met kanker niet in de kou laat staan. Zo proberen we samen kinderkanker de wereld uit te helpen.

Ik hoop dat er sneeuw ligt,
dan valt het nog meer op
dat ik in korte broek loop voor KiKa.


WAAROM DOET JOOST MEE?
‘Ik heb regelmatig de regenboogverbindingsbrug tussen het Wilhelmina kinderziekenhuis en het Prinses Maxima centrum gezien. In het Maxima centrum, verblijven kinderen die kanker hebben en daarnaast zit namelijk het Wilhelmina kinderziekenhuis, waar mijn zus wel eens komt. Vandaar dat ik deze mooie brug ken. Deze brug is een verbinding tussen de 2 ziekenhuizen, maar je wil daar echt nooit doorheen moeten. Dus ik wil meehelpen dat kinderkanker beter te behandelen is en misschien wel weggaat. Ik heb papa en mama gevraagd hoe ik kon helpen. Toen kwamen ze met het idee van de korte broeken actie.’

‘Willen jullie me steunen door geld over te maken aan de actie KiKa korte broek. Ik heb een eigen sponsorpagina. Klik op de QR code, dan kom je op deze pagina. Dank je wel!’

Tekst en foto: Ellen de Visser

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op