De Schakel
Uitgelicht
John en Gerrie Verdonck zijn 55 jaar getrouwd

De vonk sloeg over in Schaarsbergen:   John werd aan het einde van de oorlog in Midden-Limburg geboren. Zijn ouders gaven hem als een teken van hoop een Engelse voornaam vanwege de nadering van de Engelse troepen. Hij volgde in…

De vonk sloeg over in Schaarsbergen:

 

John werd aan het einde van de oorlog in Midden-Limburg geboren. Zijn ouders gaven hem als een teken van hoop een Engelse voornaam vanwege de nadering van de Engelse troepen. Hij volgde in Schaarsbergen een opleiding als vliegtuigtechnicus. Gerrie ging voor de eerste keer met vriendinnen op vakantie op de camping van Schaarsbergen. Ze ontmoetten elkaar en ze werden verliefd. Thuisgekomen bij haar ouders in Oss vertelde ze over de ontluikende romance. Haar moeder was niet overtuigd: zo’n vakantieliefde met iemand ver weg, dat kon nooit wat worden. Gerrie kreeg gelijk en haar moeder niet.

 

De eerste jaren

In die tijd was het niet eenvoudig om een woning te krijgen als je ging trouwen. Dus werd er wat op verzonnen. Ze trouwden voor de wet in Oss in 1965 en John kwam officieel te wonen bij de ouders van Gerrie. Twee jaar later trouwden ze voor de kerk en kochten een huis in Berkel-Enschot. Dat lag dichter bij Oss, de woonplaats van Gerrie’s ouders, dan de westkant van Tilburg. John had een motor en Gerrie klom zonder problemen achterop als ze naar Oss of ergens anders naar toe moesten.

 

Gilze Rijen

John werkte als vliegtuigtechnicus op de vliegbasis van Gilze Rijen. Hij zorgde ervoor dat de vliegtuigen en de helikopters zonder problemen in de lucht bleven. Ook nu nog houdt hij zich bezig met het vliegklaar houden van oude toestellen. Ze kochten een huis aan de rand van het dorp; later verkasten ze naar een straat verderop in het dorp. Dat was de tijd dat Berkel-Enschot nog 5.000 inwoners had. Ze hebben vanaf de jaren zeventig de groei van het dorp om zich heen kunnen meemaken.

 

Kinderen

Ze kregen twee kinderen, een jongen en een meisje. Die wonen in de directe omgeving en dat is wel prettig, want dan kunnen ze hun drie kleinkinderen regelmatig zien. Gerrie zorgde voor het huishouden en deed tientallen jaren vrijwilligerswerk in Torentjeshoef. Ze vond dat een fijne plek om te werken. Ook sprong ze in bij een tuincentrum van een vriendin als het druk was. Ze zijn nog steeds blij dat ze elkaar in Schaarsbergen zijn tegenkomen.

 

Tekst: Jan van der Straaten

Foto: Bas Haans

 

 

 

 

 

About the author

Related Posts