De Schakel
Reportage
Jeugd Jong Brabant trapt sportief af

De opening van het nieuwe voetbalseizoen bij Jong Brabant stonds afgelopen weekend  voor de jeugd ook meteen in het teken van Sportiviteit en Respect. Voor het vierde jaar op een rij vond de aftrap van Positief Voetbalklimaat Tilburg plaats. In samenwerking…

De opening van het nieuwe voetbalseizoen bij Jong Brabant stonds afgelopen weekend  voor de jeugd ook meteen in het teken van Sportiviteit en Respect. Voor het vierde jaar op een rij vond de aftrap van Positief Voetbalklimaat Tilburg plaats.

In samenwerking met alle verenigingen in Tilburg beleefde Jong Brabant, onder aanvoering van Gemeente Tilburg, het zogenaamde Aftrapweekend Sportiviteit en Respect, als één van de activiteiten van Positief Voetbalklimaat Tilburg (PVKT). Op verschillende manieren werd op een speelse manier hiervoor aandacht gevraagd. Zo werden er bijpassende attenties uitgedeeld aan de spelertjes en spelers en werden ouders en staf ontvangen met gratis koffie, thee en een luchtige sportieve ‘peptalk’. Ook konden spelers de groene kaart verdienen voor opvallend sportief gedrag. Ouders of coaches die langs de lijn iets te fanatiek schreeuwden, kregen een zoethoutje zodat ze even op een houtje konden bijten.

Positiviteit
Wethouder Hans Kokke deed de aftrap bij één van de jeugdwedstrijden met de mooie aanmoediging voor spelers, ouders en begeleiding om vooral sportief te ballen en positief te coachen. Dat er bij de jeugdspelers geen gebrek aan positiviteit is, blijkt wel als één van de voetballende meisjes (7 jaar) deze ochtend zegt: “Jammer dat we met 0-25 verloren hebben, maar we hebben wel heel goed gespeeld, alleen de tegenstander was beter”. Mooi om zo het voetbal te beleven!

Tekst: Redactie (Bron: Jong Brabant)
Foto: Peter Timmermans

About the author

Related Posts