De Schakel
Met Passie
Je mooiste leven

‘Ik zeg mijn baan op, ik heb iets anders te doen!’ De werkgever kijkt haar stomverbaasd aan. Hitte schiet Emilies wangen rood. Wat hoor ik mezelf nu zeggen? Niet alleen de woorden verrasten haar, juist ook de opluchting, blijheid en…

‘Ik zeg mijn baan op, ik heb iets anders te doen!’ De werkgever kijkt haar stomverbaasd aan. Hitte schiet Emilies wangen rood. Wat hoor ik mezelf nu zeggen? Niet alleen de woorden verrasten haar, juist ook de opluchting, blijheid en kracht die ze voelde. ‘Ik heb thuis heel wat uit te leggen’, vervolgt Emilie Kuijpers-de Vries (38). Deze ‘spontane actie’ klopte helemaal! Het bracht een groots vertrouwen om in alle rust en vrijheid haar levensvisie te verwoorden in een krachtig boek.

Op avontuur
De nieuwsgierigheid naar ‘hoe leven werkt’ heeft Emilie vanaf haar 15e gefascineerd. In dat jaar beleefde ze een bijna-dood-ervaring, waarmee dit zaadje is geplant!

Avontuurlijk van aard heeft ze van alles ontdekt, geleerd, gezien, gelezen, uitgespookt en beleefd. ‘Ik heb nooit iets gek gevonden en altijd geloofd dat niets onmogelijk is!’ Emilie voltooide een aantal studies, vond haar leukste man en werd moeder. Maar, de nieuwsgierigheid naar ‘hoe leven werkt’ brandde nog. Ze zocht naar antwoorden, maar wist niet waar, tot ze ging vertrouwen op haar ‘eigen’ wijsheid.

Licht in het donker
Het gebeurde nadat datgene waar ze zó bang voor was zich aandiende; haar zusje overleed. In deze rollercoaster, ontdekte Emilie dat geluk niet afhankelijk is van omstandigheden. ‘Dit besef gaf me, in het donkerste moment van mijn leven, zoveel kracht! Wat kan je nog gebeuren als je in de moeilijkste momenten intens geluk kunt ervaren?’ De schittering in haar ogen spreekt boekdelen. Ze wist wat ze te doen had! Emilies leven kwam in een stroomversnelling. Vol inspiratie vlogen haar vingers over het toetsenbord. Ze pluisde haar levensvisie in 12 maanden tot in de puntjes uit! Vanuit een groots verlangen deze passie te delen ontstond: ‘IK, moeiteloos mijn mooiste leven.’

As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same!
-Nelson Mandela-

Missie
‘Ik wil mensen laten stralen!’ Emilie glundert: ‘Dit gebeurt als je het lef hebt, voor datgene te gaan wat écht klopt. Het hoeft niet logisch of in lijn der verwachtingen van anderen te zijn. Voelt iets niet goed, kom terug bij jezelf met één in-en uitademing, waar de ‘natuurlijke aantrekkingskracht’ je op jouw juiste ‘frequentie’ zet. Heb vertrouwen, je hebt alles in je! Als je dit gaat zien en ervaren komt er ook bij jou een glinstering over je leven.’

Online training en inspiratie: www.viaEmilie.nl

Tekst: Maartje van Beurden
Foto: Peter Timmermans

[Fotobijschrift] Jort is inmiddels geboren!

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op