De Schakel
Uitgelicht
Je bent nooit te jong om bij de KBO te gaan!

“Ik zie alleen maar jonge gezichten”, zo opende voorzitter Leo de Graaf de bijeenkomst van de KBO voor nieuwe leden. Maar liefst 137 nieuwe leden kon de KBO het afgelopen jaar verwelkomen, waarvan een derde tussen 50 en 65 jaar…

“Ik zie alleen maar jonge gezichten”, zo opende voorzitter Leo de Graaf de bijeenkomst van de KBO voor nieuwe leden. Maar liefst 137 nieuwe leden kon de KBO het afgelopen jaar verwelkomen, waarvan een derde tussen 50 en 65 jaar is. Zo’n 90 nieuwe leden waren naar de kennismakingsbijeenkomst in de Kapittelzaal gekomen. Daar konden ze zien en horen wat de KBO allemaal te bieden heeft aan activiteiten en meteen concluderen dat de O in KBO al lang niet meer de lading dekt. KBO Berkel-Enschot is een springlevende club van senioren, die hun ‘oude dag’ niet achter de geraniums willen slijten.

Het was voor alle nieuwe leden duidelijk: wie lid is van de KBO hoeft zich geen dag te vervelen. Een overweldigend aanbod van activiteiten op velerlei gebied passeerde de revue. Elly van Gorp, voorzitter van Stichting Welzijn Ouderen (SWO), gaf een overzicht van wat haar stichting te bieden heeft, met name op het vlak van beweging. De belangenbehartiging van SWO heeft veel raakvlakken met de KBO en daarom werken de twee organisaties op veel terreinen samen. Namens de KBO vertelden Jeanne Rodenburg en Nelleke van den Hout over de activiteiten van de werkgroepen Vorming en Scholing en Ontspanning. De rode draad in al deze activiteiten is elkaar ontmoeten en leuke, waardevolle contacten opdoen. En dan maakt het niet uit of dat op een computercursus is, bij een fiets- of wandeltocht, tijdens een schilderles of in een literaire kring. Die veelzijdigheid maakt KBO tot een club waar iedereen iets van zijn of haar gading kan vinden. Dat werd nog eens duidelijk door de getoonde film over het reilen en zeilen van de vereniging. “Helaas een film uit 2016”, aldus voorzitter de Graaf, “maar de nieuwe is in de maak.” Het bewijst dat de KBO continu bij de tijd wil blijven, liever nog de tijd vooruit wil zijn.

Nu er een nieuwe lichting is bijgekomen, greep Leo de Graaf de kans om in deze vijver van potentiële vrijwilligers een hengeltje uit te gooien. Zonder de vrijwillige inzet van zovelen (dat zijn er nu al 135) is er geen vitale KBO, zoals ons dorp die nu kent. Zo heeft de KBO ook vrijwilligers, die hulp bieden bij kleine juridische problemen, de digitale belastingaangifte en contacten met de gemeente in het kader van de WMO.

Na afloop stond er voor iedereen een drankje klaar om de kennismaking voort te zetten. “Het voelt echt als een warm bad”, zei een van de deelnemers spontaan.

Het voert hier te ver om het totale aanbod van de KBO te vermelden. Zie daarvoor de website www.kbo-berkelenschot.nl.

Tekst: Victoire Geerts
Foto: Peter Timmermans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op