De Schakel
Nieuws
Jannes naar halve finale Junior Songfestival

Het Berkel-Enschotse talent Jannes Heuvelmans (14) straalt met de boyband Fource in het Junior Songfestival. Zaterdag 9 september is hij samen met Niels (12), Max (14) en Ian (13) bij ZAPP te zien op NPO3 in de halve finale. Het…

Het Berkel-Enschotse talent Jannes Heuvelmans (14) straalt met de boyband Fource in het Junior Songfestival. Zaterdag 9 september is hij samen met Niels (12), Max (14) en Ian (13) bij ZAPP te zien op NPO3 in de halve finale. Het zangtalent heeft nog geen last van de zenuwen: ‘het is vooral heel leuk en gezellig.’

Het is geen verrassing dat Jannes het tot de halve finale van het Junior Songfestival weet te schoppen. Jannes combineerde zijn acteer-, dans- en zangtalenten al tijdens zijn rol als Pinokkio en speelde in ‘De kleine blonde dood’ en ‘Waanzinnig gedroomd’. Zijn grote droom is om cabaretier te worden: ‘En als dat niet lukt dan wil ik ‘gewoon’ musicalster worden’, zegt Jannes nuchter.

Zangcarrière
Maar eerst wil hij zich op zijn zangcarrière richten met de boyband Fource. De musicalster was eigenlijk te laat met zijn inzending voor het Songfestival, maar hij mocht alsnog deelnemen en doorliep de audities vlekkeloos.

Volgende week staat hij in de halve finale, maar zenuwachtig is hij niet. ‘Hij is normaal heel rustig en stil, maar op het podium komt hij helemaal los. Dat is echt zijn plekje’, zegt Rebecca, de moeder van Jannes. Het droomscenario voor Fource? ‘Het liefst zou ik Fource in een muziekfilm zien. Dan kunnen we dansen, zingen en acteren tegelijk’, zegt Jannes.

Hechte vriendschappen
Niet alleen het zingen, maakt de deelname aan het Songfestival zo leuk. Door zijn rol in ‘Waanzinnig gedroomd’ kende hij Max al, maar ook met de andere jongens kan hij het goed vinden. Hij leerde ook zijn vriendin Manou (13) kennen tijdens de finales. De girlband Dreamz, waar Manou in zat, bracht het tot de halve finales afgelopen zaterdag.

De moeder van Jannes had eigenlijk niet verwacht dat hij dit jaar nog actief zou zijn in de musical- en zangwereld. ‘Vanwege de stembreuk wilde we misschien even nietsdoen’, maar toch kwam dit op zijn pad. De ambitievolle tiener moest zelfs zijn rol in Tina de musical opgeven omdat hij door het Junior Songfestival een drukke agenda heeft.

Na de halve finale
De finale van het Junior Songfestival is op 16 september. De winnende groep of solist mag op 26 november Nederland vertegenwoordigen in Georgia tijdens de Europese editie.

Dat lijkt Jannes fantastisch omdat er dan allerlei activiteiten op de planning staan en Fource een eigen nummer krijgt. ‘Maar we vinden het vooral leuk als Fource in Nederland zou aanslaan onder leeftijdsgenoten’, zegt Jannes.   

Tekst: Annebelle Nooteboom
Foto: Redactie (R. Heuvelmans)

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op