De Schakel
Reportage
Jan Tinbergenbuurt borrelt

Een buurtborrel voor de bewoners van de Jan Tinbergenlaan en tussenliggende straten, oftewel de Jan Tinbergenbuurt. Ellen de Visser en Maartje van Amstel wonen nog niet zo lang in deze buurt. Ellen zegt: “Nu ik hier woon, wil ik ook graag de mensen uit de buurt leren kennen”. Maartje vindt…

Een buurtborrel voor de bewoners van de Jan Tinbergenlaan en tussenliggende straten, oftewel de Jan Tinbergenbuurt.

Ellen de Visser en Maartje van Amstel wonen nog niet zo lang in deze buurt. Ellen zegt: “Nu ik hier woon, wil ik ook graag de mensen uit de buurt leren kennen”. Maartje vindt het leuk als er activiteiten in de buurt zijn. Dus organiseerden ze samen een buurtborrel op zondagmiddag 27 augustus. Er werd een flyer gemaakt en die is op alle adressen in de bus gestopt.  Je hoefde je niet op te geven, het was een ‘American party’. Mensen konden ons WhatsAppen/sms’en als ze vragen hadden.

Het weer was zondag voortreffelijk en ongeveer 80 mensen bezochten de borrel. Er was veel onderling contact en er werd veel gepraat, ook met mensen die je nooit eerder had gezien. Het ging over de kinderen, de kleinkinderen, het wonen in een prettige buurt, TV-programma’s, de kabinetsformatie tot aan Donald Trump. Een van de bezoekers zei: “Die auto’s ken ik onderhand wel, maar ik wil nu wel eens weten wie er in die auto’s zit”.

Maartje en Ellen willen graag een vervolg op hun initiatief, bijvoorbeeld met Kerstmis en Oud en Nieuw. Wie op de hoogte wil blijven, kan een mailtje sturen naar jantinbergenbuurt@gmail.com. Ze hebben een facebookpagina aangemaakt. Dat is:
https://www.facebook.com/groups/798495093654955/ (Jan Tinbergenbuurt).

Tekst: Jan van der Straaten
Foto: Maartje van Amstel

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op