De Schakel
Nieuws
Jan en Cor Mathijssen zijn op 14 juni zestig jaar getrouwd

Vroeger waren er geen disco’s, maar dat betekende nog niet dat zulke ontmoetingsplekken niet bestonden. Ruim zestig jaar geleden stond er in Haaren een grote tent, waarin werd gedanst. De jeugd trok daar massaal heen. In die tent in Haaren…

Vroeger waren er geen disco’s, maar dat betekende nog niet dat zulke ontmoetingsplekken niet bestonden. Ruim zestig jaar geleden stond er in Haaren een grote tent, waarin werd gedanst. De jeugd trok daar massaal heen. In die tent in Haaren sprong de vonk over en zestig jaar geleden zijn Jan en Cor Mathijssen getrouwd.

 

Zonen, schoondochters en kleinkinderen

Jan en Cor hebben drie zonen, drie schoondochters en zes kleinkinderen. Dat was dus een gezin waar de jongens de boventoon voerden, want meisjes waren er niet. Dat gaf een speciale sfeer in het gezin. Bij de kleinkinderen ligt het precies andersom: daar zijn vijf meisjes en één jongen. En ook dat geeft weer een specifiek karakter. De kinderen wonen allemaal in de buurt, waardoor het gemakkelijk is om even langs te komen. En de kleinkinderen zijn natuurlijk meer dan welkom.

 

Boerengezinnen

Jan en Cor komen allebei uit een boerengezin. De boerderij van Jan zijn ouders stond langs de Bosscheweg, net voorbij De Druiventros. De boerderij van Cor haar ouders lag op het Heuveltje. Een boerderij was iets aparts. In het gezin van Jan waren tien kinderen; hij was de oudste. Hij besloot niet op de boerderij te gaan werken. Hij zocht het ergens anders.

 

De kinderen en werk

Voor meisjes lag het voor de hand om in het gezin voor de kinderen te zorgen en was het niet gebruikelijk om buitenshuis te gaan werken. Kinderopvang was er niet en de opleiding was er niet op gericht om een baan te gaan zoeken. Cor ging voor de kinderen zorgen, maar nam wel de gelegenheid te baat om ergens te gaan werken als daar de gelegenheid voor was.

 

De veiling en Piusoord

Jan ging werken op de veiling in Tilburg. Maar al gauw kon hij assistent-huismeester worden bij Piusoord (nu Amarant) aan de Bredaseweg in Tilburg. Al spoedig werd hij hoofd van de supermarkt, die er voor de bewoners was. Hij heeft er naar eigen zeggen een heel goede tijd gehad.

 

Actief en gezond blijven

Jan en Cor vinden het heel belangrijk om actief te zijn. Ze zwemmen en fietsen en spelen jeu de boules. Jan gaat graag biljarten. Ze vinden het fijn om dat te doen en ze blijven er fit door.

 

Tekst: Jan van der Straaten

Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op