De Schakel
Uitgelicht
Jack en Mientje Becx-Verschuren zijn op 1 juli vijftig jaar getrouwd

Mientje Verschuren is een boerendochter; de boerderij stond aan de Enschotsebaan. Jack Becx kwam van Oisterwijk, maar verhuisde naar Berkel, want daar woonde Mientje. Nu zijn ze vijftig jaar getrouwd en wonen in Berkel. Naar je gevoel zijn die vijftig…

Mientje Verschuren is een boerendochter; de boerderij stond aan de Enschotsebaan. Jack Becx kwam van Oisterwijk, maar verhuisde naar Berkel, want daar woonde Mientje. Nu zijn ze vijftig jaar getrouwd en wonen in Berkel.

Naar je gevoel zijn die vijftig jaar zo voorbij

De boerderij
Mientje werd geboren op de boerderij aan de Enschotsebaan. Daar was van alles te doen. Maar het leukste vertelt Mientje vond ik het voetballen. ‘Mijn vader zette een goal neer en dan was het voetballen geblazen. Ik deed altijd fanatiek mijn best.’ Nog steeds is ze gek op voetballen en ze is een echte fan van het vrouwenvoetbal. Haar moeder kwam ook van een boerderij. Die is geboren op de boerderij van de Torentjeshoef en is daar ook overleden. Maar toen was het inmiddels een verzorgingshuis.

De voorloper van de supermarkt
Jack ging in Berkel werken. Hij had een kar met levensmiddelen, waar vandaan hij de mensen melk, eieren en dergelijke verkocht. Eigenlijk was dat een rijdende voorloper van een supermarkt. Maar de concurrentie met een echte supermarkt was niet vol te houden. Als Jack ergens komt, gaat hij nog steeds kijken hoe de plaatselijke supermarkt zijn zaakjes regelt. En na zijn pensioen is hij vrijwilliger geworden bij de Wakkere Kerels van Jong Brabant. Hij regelt daar de zaken in de kantine.

Spanje was de favoriet
Je kunt het bijna niet geloven, maar Mientje en Jack zijn maar liefst 42 keer met een bus op vakantie geweest naar Spanje. Ze gingen naar Salau, Barcelona en Benidorm. Het was een heel eind met de bus en je kwam met de slaap in je ogen aan, maar ze gingen graag. Mientje is nog een keer met dochter en kleindochter naar Egypte geweest, maar dat kon de vergelijking met Spanje niet aan. Jack heeft nog steeds de boeken in huis om Spaans te leren, maar het is er nooit van gekomen. 

Feest in Boerderij Denissen
1 juli is de trouwdag. Maar dat valt dit jaar op een maandag. Dat leek geen leuke dag om een bruiloft te vieren. Dus is dat verschoven naar zaterdag 29 juni bij boerderij Denissen. Het werd een gezellig feest met kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden.

Tekst: Jan van der Straaten
Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts