De Schakel
Reportage
Intocht en groot Sinterklaasfeest

Sinterklaas bezocht Berkel-Enschot Schouder aan schouder staan de kindjes – of liever gezegd de hulpsintjes en roetveegpietjes – te drommen langs de weg. Sommigen hebben een jutezakje in de hand. Voor de pepernootjes uiteraard. Ze liggen al vanaf september in…

Sinterklaas bezocht Berkel-Enschot

Schouder aan schouder staan de kindjes – of liever gezegd de hulpsintjes en roetveegpietjes – te drommen langs de weg. Sommigen hebben een jutezakje in de hand. Voor de pepernootjes uiteraard. Ze liggen al vanaf september in de schappen, maar deze zijn natuurlijk het lekkerst; De echte van de Sint uit Spanje. Het zonnetje schijnt en er wordt een Zie ginds komt de stoomboot ingezet. De sfeer zit er al goed in. Halsreikend tuurt een hulpsinterklaasje naar het einde van de straat. Zou hij komen?

 

Capuchon biedt uitkomst

In de verte klinkt een sirene en langzaamaan nadert de stoet. Grote pieten, kleine pieten, lenige pieten, stoere pieten en pieten die even checken of er kinderen bij zitten die net zo behendig zijn als zij. Er wordt geoefend met ballen vangen, pakjes op het hoofd balanceren en het strooigoed wordt uitgedeeld. Bij te kleine handjes voor de pepernoten, biedt een capuchon uitkomst.

Daar is Sinterklaas! Hij steekt de straat over en weer om alle kindjes een hand te geven of om een tekening aan te nemen. Hij is er maar druk mee. Maar dat hindert hem niet, het is genieten deze dag!

 

Feest in heel Koningsoord

In Koningsoord gaat het Sinterklaasfeest in de middag vrolijk verder. In iedere gang of zaal is iets te beleven. Bij de pietendisco wagen de kinderen een dansje op de dansvloer samen met de pieten. Met zijn tong uit de mond en één oog dichtgeknepen, mikt een jongetje bij het pepernoten sjoelen op het gat waar 4 punten te verdienen zijn. De kinderen vergapen zich aan de balloncreaties die in een handomdraai in elkaar worden gezet. Even verderop is het een nek-aan-nekrace bij het zakspringen. Ook wordt er druk geknipt en geplakt; de kinderen kunnen een verlanglijstje maken. Sinterklaas zou Sinterklaas niet zijn als er ook niet getrakteerd wordt op iets lekkers. De kinderen kunnen een enorme speculaaskoek versieren en meenemen naar huis. Vervolgens is het tijd om te chillen in de zitzakken bij voorleespiet. Daar word je even stil van.

 

Met al dat lekkers en een capuchon vol pepernootjes gaan de kinderen hun schoen zetten met daarin natuurlijk het zelfgemaakte verlanglijstje. Het was een fantastisch geslaagde dag!

KLIK HIER voor het Fotoalbum van de Sintintocht

Tekst: Simone van Zundert – Stokkermans

Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op