De Schakel
Uitgelicht
Interieurtips van Gewooncaat

Hoera, het is herfst! De regen klettert tegen de ramen. Jullie zitten gezellig binnen met een kop thee en wat lekkers. Het is knus zo. Die mooie kleuren en het nieuwe behang. Het voelt echt als een nieuw, fris huis.…

Hoera, het is herfst!

De regen klettert tegen de ramen. Jullie zitten gezellig binnen met een kop thee en wat lekkers. Het is knus zo. Die mooie kleuren en het nieuwe behang. Het voelt echt als een nieuw, fris huis. En niet te vergeten de mooie frisse planten, die maken het helemaal af. Hoe krijg jij ook zo’n gezellig huis? Hieronder geef ik je allerlei tips.

Kleur
85% van wat je koopt, koop je vanwege de kleur. De beste tip die ik je kan geven is: gebruik kleur om je huis mooi en gezellig te maken. Nu zijn trendkleuren: donker groen, indigo blauw en curry geel. Verder donkerbruin-, beige- en roodtinten. En ook pasteltinten. Accessoires in verweerde tinten goud, messing en brons passen bijna overal bij.
Gebruik kleur op de wand(en), kussens en natuurlijk in accessoires. Of kies voor een fauteuil in een andere kleur, dessin of materiaal, bijvoorbeeld fluweel.
Heel belangrijk: bekijk de wit tint op je muren eens. De juiste combinatie kleur en wit maakt het verschil. Kun je zelf niet kiezen? Bekijk dan de aanbieding op de bijlage in deze editie.

Snel je huis anders? Kies voor behang
Behang werd lang gezien als ouderwets. Niets is minder waar. Tegenwoordig heb je zoveel prachtige soorten. Er is echt voor iedereen wat wils. Marmer- of lederlook, een klein of groot dessin, rustige of meer opvallende kleuren. Of kies je een foto behangwand?
Vind je het spannend? Behang een kleinere wand. Je zult verbaasd zijn hoe snel je een andere sfeer krijgt met behang. Voor een lange wand is het ook geschikt. Kies dan voor een rustige kleur of dessin. Of gebruik twee soorten die de muur in functie in tweeën deelt, zitten en eten. Durf!
Ik heb laatst zelf voor de eerste keer behangen. Het ging prima! Met vliesbehang is behangen heel eenvoudig. Je smeert de muur in en kunt meteen gaan plakken. Bovendien is het ook weer makkelijk te verwijderen.

Planten voor een beter klimaat in huis
Planten zijn goed voor je, maar dat wist je al. Ze zorgen voor meer zuurstof. En door hun vorm, sfeer en opvulling zorgen ze direct voor fijne aankleding van je huis. Gebruik verschillende soorten. Zet je ze in een groep, zorg dan voor verschillende hoogtes. Hang er een paar op en je zult zien dat je kamer meteen een prettige sfeer krijgt. Dat doet de natuur!

Tekst: Carolien Latijnhouwers, Gewooncaat Interieur)
Foto: ML Fabrics

About the author

Related Posts