De Schakel
Bedrijf in beeld
‘Installaties en duurzaamheid zijn steeds belangrijker’

‘Installaties vormen een steeds wezenlijker belang in de bouw en mensen worden zich steeds bewuster van de noodzaak van duurzame toepassingen’, aldus Gom Kremers, directeur van het Zuid-Nederlands Installatiebedrijf (ZNI) aan de Rhijnkant 1 in Berkel-Enschot. Het ZNI heeft inmiddels…

‘Installaties vormen een steeds wezenlijker belang in de bouw en mensen worden zich steeds bewuster van de noodzaak van duurzame toepassingen’, aldus Gom Kremers, directeur van het Zuid-Nederlands Installatiebedrijf (ZNI) aan de Rhijnkant 1 in Berkel-Enschot.

Het ZNI heeft inmiddels meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van loodgieterswerk, sanitair, zinkwerk, centrale verwarming, koeltechniek, mechanische ventilatie, bedrijfsverwarming en duurzame installaties. Vooral dat laatste is een groeiende markt in hun bedrijfsvoering.

Aan de Waterkant
Bij de seriematige woningbouw passen zij steeds vaker technieken toe om een energieneutrale woning mogelijk te maken. ‘Denk aan een warmtepomp, zonnepanelen, goede isolatie en een warmteterugwinsysteem (WTW).’ Volgens Kremers zijn deze duurzame installaties een forse investering, ‘maar het is heel toekomstbestendig en verdient zichzelf terug.’ Op dit moment realiseert het ZNI 34 appartementen in Tilburg, aan de Waterkant, waarbij de nieuwste technieken worden toegepast.

Het Zuid Nederlands Installatiebedrijf richt zich vooral op de woningbouw en utiliteitsbouw. Bij dat laatste gaat het vooral om scholen, kantoren en distributiecentra. ‘Vorig jaar bouwden we nog mee aan een distributiecentrum van 70.000m2. We hebben zelfs een karretje gehuurd voor ons personeel zodat zij de afstand konden overbruggen. Dat zijn ontzettend mooie projecten. Onze jongens zijn vanaf dag één tot de oplevering betrokken bij een project en zien iets onder hun handen ontstaan.’ Ook in Berkel-Enschot leverden zij vorig jaar een mooi project af van 103 woningen in de Hoge Hoek.

Hechte club
Het personeel speelt dan ook een belangrijke rol in de kracht achter het installatiebedrijf. Zij leiden zelf werknemers op en zijn constant bezig met de werving van goede krachten. ‘We hebben een hechte club en we leveren kwaliteitswerk af.’ Daarnaast vinden zij het belangrijk om met korte lijnen te werken: ‘we houden het simpel en de deuren staan altijd open.’ Dat zij het simpel houden, wil niet zeggen dat het vak niet dynamisch is. Zij gaan constant mee met de laatste ontwikkelingen. ‘Samen met andere installatiebedrijven hebben we een digitale showroom opgezet.’ De digitale showroom: ‘uw huis, uw wensen’, is een handige tool waarbij de consument aan het einde precies weet wat hij of zij moet afrekenen op bouwkundig en elektrotechnisch gebied. ‘Normaal is dat een langlopend traject, maar bij de digitale showroom ziet men in een blik de prijs.’

Tekst: Annebelle Nooteboom
Foto: Bas Haans

Zuid-Nederlands Installatiebedrijf
Rhijnkant 1
5056 JH Berkel-Enschot
013-5299200
info@znibv.nl
znibv.nl
facebook
linkedin

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op