De Schakel
In memoriam
In Memoriam, Pierre van Antwerpen

Een prachtig mens is ons ontvallen. Pierre van Antwerpen, geboren en getogen in Berkel-Enschot, is vrijdagmiddag 3 april op 76-jarige leeftijd overleden. Een zichtbare persoon, onder andere in de door hem opgerichte Van Antwerpen Elektrotechniek. Maar ook onzichtbaar, als stille…

Een prachtig mens is ons ontvallen. Pierre van Antwerpen, geboren en getogen in Berkel-Enschot, is vrijdagmiddag 3 april op 76-jarige leeftijd overleden. Een zichtbare persoon, onder andere in de door hem opgerichte Van Antwerpen Elektrotechniek. Maar ook onzichtbaar, als stille kracht voor veel verenigingen als carnaval, Sint Job en als verzorger van de lichtjes op de begraafplaats.

Pierre richtte ruim 45 jaar geleden Van Antwerpen Elektrotechniek op. De onderneming was aanvankelijk gevestigd in de Kerkstraat, maar toen het pand te klein werd, verhuisde de zaak naar de Rhijnkant. Trots was hij, dat zijn dochter Karin de onderneming overnam. Pierre en zijn Tineke verhuisden weer naar een mooi huis aan de Kerkstraat.

Carnaval
Pierre heeft onnoemelijk veel voor carnaval en evenementen in Berkel-Enschot en Heukelom gedaan. Was al betrokken bij carnaval nog voordat de SOK werd opgericht. Hij speelde mee op de bariton in de boerenkapel Concordia en later bij de hofkapel de Knollepiepers, de Zaandstampers en Noggus. De laatste jaren speelde Pierre ook nog mee in de Knollekapel. Deze kapel bestaat uit volwassenen én jeugd en speelt op de basisscholen tijdens het bezoek van Prins carnaval, Jeugdprins(es) en de Raden. Hij stond afgelopen carnavalszaterdag nog met de Knollekapel op het podium bij de opening van het carnaval.

Hij was betrokken lid in de commissie Boerenbruiloft, lid van de Raad van Elf en regelde stroom en versterking bij menig carnavalshappening. Samen met Tineke verzorgde hij ook jaren de worstenbroodjes op vrijdagmiddag voor de Raad van Elf bij de start van het carnaval.

Sint Job
In alle vroegte op de zondag van de Sint-Job-viering was Pierre al bezig met de installatie van de diverse stroomkabels en meterkasten zodat alles van stroom werd voorzien. Om daarna met Tineke aanwezig te zijn bij de mis, in de middag mee te feesten op het pleinfeest en aan het einde van de zondag weer alles op te ruimen. Pierre had een groot hart en stelde voor veel evenementen en verenigingen geheel belangeloos de installatie van deze stroomvoorzieningen beschikbaar.

Zorgzaam
Pierre was een zorgzame en liefdevolle man, hielp Tineke waar hij kon en was enorm trots op Karin en haar kinderen Puck en Julotte. Ruim 2 weken geleden ging het gruwelijk mis. Corona had zich meester gemaakt van Pierre en hij moest noodgedwongen naar de IC in Enschede. Daar heeft hij 12 dagen aan de beademing gelegen en gevochten voor zijn leven. Helaas heeft hij de strijd moeten opgeven. Een prachtig mens is niet meer. Rust zacht Pierre.

Tekst: Elke van Dommelen

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op