De Schakel
Uitgelicht
In Balans: aios neurologie Ronald Bierings

Maak kennis met dorpsgenoot Ronald Bierings: Werk  Kiezen is lastig als je zoveel talent hebt en je hoofd nooit uitstaat. Technische natuurkunde dan maar? Het blijkt voor de mensgerichte Ronald Bierings (nu 35 en aios neurologie in het LUMC) een stap…

Maak kennis met dorpsgenoot Ronald Bierings:

Werk 
Kiezen is lastig als je zoveel talent hebt en je hoofd nooit uitstaat. Technische natuurkunde dan maar? Het blijkt voor de mensgerichte Ronald Bierings (nu 35 en aios neurologie in het LUMC) een stap te ver. Hij belandt na zijn middelbare school in Utrecht voor een studie Geneeskunde. Na promotieonderzoek bij oogheelkunde zet een dierbare met MS hem op het spoor van neurologie. Neurologie is praten en puzzelen, samen met de patiënt, met collega’s, met de techniek. Wat is het probleem? Wat sluiten we uit? Hoe kan ik helpen? En hoe leg ik dat uit aan de patiënt? Hoe raak ik de juiste toon? Als neuroloog brengt hij alle geluiden samen, net zolang tot het geheel goed in het gehoor ligt.

 

Privé
Als achtjarige kiest Ronald voor de trompet bij de harmonie van het Brabantse Berkel-­Enschot. Een bevlogen docent doet de rest; muziek wordt zijn lust en zijn leven én geeft hem zelfvertrouwen. Cruciaal voor een klein, roodharig, bebrild, bebeugeld, superslim ventje. Muziek is emotie, muziek verbindt, muziek is voort­durend leren. Hij omarmt nieuwe ­genres (jazz), nieuwe instrumenten (piano, gitaar en bas­gitaar, bugel, accordeon, drum, contrabas, percussie, zang en melodica) en nieuwe mensen. Samen iets creëren, elkaar ­raken met en door muziek. Die verbinding vindt hij ook in zijn vak.

 

Bron: De Medisch Specialist – Federatie Medisch Specialisten

Foto: Eelkje Colmjon

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op