De Schakel
Bedrijf in beeld
IJssalon Twinsz: een klein feestje in ieder ijsje

Vorig jaar zomer kregen tweeling Kyara en Yanick Beekman de kans om in het nieuwe winkelcentrum een onderneming te beginnen. Enige voorwaarde was dat het een toevoeging voor het winkelcentrum moest zijn. Samen bedachten ze het concept IJs & Zo,…

Vorig jaar zomer kregen tweeling Kyara en Yanick Beekman de kans om in het nieuwe winkelcentrum een onderneming te beginnen. Enige voorwaarde was dat het een toevoeging voor het winkelcentrum moest zijn. Samen bedachten ze het concept IJs & Zo, een ambachtelijke ijssalon in het hart van Koningsoord. Met niet alleen de mogelijkheid om een ijsje te halen maar ook om een ijscoupe te eten in het zitgedeelte of terras. Met niet alleen de verkoop van ijs maar ook lekkernijen als donuts, Brusselse wafels, macarons, goede koffie en worstenbroodjes. Een combinatie van gezelligheid en kwaliteit.

Kyara studeert Small Business & Ondernemerschap bij Avans en Yanick doet een dubbelstudie Economie en Recht in Nijmegen. Het ondernemersbloed stroomt bij beiden door de aderen. Kyara vertelt vol trots over het proces van het bedenken van het concept en van ontwerp tot uitkiezen van het interieur, kleuren en inrichting. ‘We willen uniek zijn in assortiment en smaak. Het ijs wordt door ons zelf gemaakt en we willen ook zelf bedachte smaken gaan uitproberen. Je kunt in de zaak ook het proces van ijsmaken zien. Daarnaast verkopen we donuts, die we zelf dippen. Alles is hier te koop, maar straks ook te bestellen via de website voor bijvoorbeeld feestjes en speciale gelegenheden. Ook ijs voor thuis in de vriezer.’

32 verschillende smaken
Op dit moment is er keuze uit 16 smaken, ‘s zomers zelfs 32. Naast Stracciatella en Vanilla zijn er bijzondere smaken als Trappisten-ijs en witte chocolade met gember en framboos, de favoriet van Kyara. Yanick gaat meer voor Koffie Hazelnoot Crunch. De meest geliefde smaak voor de kinderen is ‘Frozen’, lichtblauw ijs maar dan zonder kleurstoffen. Er wordt gewerkt vanuit duurzame oplossingen. Zo zijn bakjes, papier en servetten gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal en wordt er alleen met natuurlijke ingrediënten gewerkt. 

Topdrukte
Afgelopen weken was het al warm weer. ‘We zijn continu bezig met het bereiden van de smaken. We hebben echt topdrukte gehad. Door de coronamaatregelen mogen er maar 2 mensen tegelijk in de winkel zijn. Buiten stond een lange rij en iedereen hield zich netjes aan de voorschriften. Het was heel relaxt. We hebben zo veel lieve reacties gehad. Twinsz is met open armen ontvangen, niet alleen door onze collega-ondernemers in Koningsoord, maar ook door de bewoners van het dorp.’ Twinsz ziet de zomer met vertrouwen tegemoet.

Tekst: Elke van Dommelen
Foto: Bas Haans

TWINSZ IJS & ZO
Koningsoord 125
5057 DL Berkel-Enschot
06-81606998
info@twinsz.nl
www.twinsz.nl
Facebook
Instagram

Twinsz, Bas Haans Fotografie. Life is beautiful, capture it.

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op