De Schakel
Bedrijf in beeld
Huisarts Van Veenendaal in Udenhout stelt zich voor

Dokter Van Veenendaal heeft op 1 april de praktijk van dokter Ten Haven in Udenhout overgenomen. De overdracht zou op 1 april gebeuren, midden in de corona-piek. De geplande open dag voor de patiënten werd geschrapt. Maar dokter Van Veenendaal…

Dokter Van Veenendaal heeft op 1 april de praktijk van dokter Ten Haven in Udenhout overgenomen. De overdracht zou op 1 april gebeuren, midden in de corona-piek. De geplande open dag voor de patiënten werd geschrapt. Maar dokter Van Veenendaal wil zich graag voorstellen aan zijn patiënten. Dit interview biedt daarvoor een mogelijkheid.

 

 

De patiënt en niet de protocollen

In de geneeskunde wordt veel gewerkt met protocollen. Daarin is de wetenschappelijke kennis van een bepaalde aandoening samengevat en daardoor ontstaat een betrouwbare weg voor diagnose en behandeling. ‘Maar,’ zegt dokter Van Veenendaal: ‘hoe waardevol die protocollen ook zijn, het kan nooit het contact met de patiënt vervangen. In een gesprek met hem of haar krijg je een indruk van wat er aan de hand zou kunnen zijn en dan ga je verder kijken wat je daarmee kunt. Er is geen enkel protocol die dat kan vervangen’. De keuze van de patiënt krijgt veel aandacht; de patiënt kan zelf kiezen door wie men geholpen wil worden.

 

‘De klacht van de patiënt is altijd het vertrekpunt voor mij’

 

Specialisatie in de huisartsenpraktijk

Vroeger was de huisarts zo’n beetje de vertrouwenspersoon van het dorp. Je kon bij hem terecht en hij stuurde je zo nodig naar het ziekenhuis. Maar de zorg is duurder geworden en het heeft zin voor een huisarts om meer diensten aan te bieden. Dokter Van Veenendaal is gevestigd in het Gezondheidscentrum Udenhout en de praktijk heeft de specialisatie van ouderenzorg en wondzorg.
In totaal werken er tien mensen, waarbij de Physician Assistent van belang is. Zij is medisch opgeleid op master-niveau en kan zelfstandige medische taken uitvoeren die vergelijkbaar zijn met een huisarts. Er is ook een praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg en een praktijkondersteuner Somatiek. Speciale aandacht is er voor wondzorg. ‘Wij werken samen met het Expertisecentrum Wondzorg (ECW). Het ECW biedt een multidisciplinaire, gespecialiseerde behandeling van complexe wonden, een goede aanvulling die de kwaliteit van onze wondspreekuren verbetert’. Met zo’n pakket aan diensten hoopt dokter Van Veenendaal een goede huisarts te zijn.

De contactgegevens van Huisarts Van Veenendaal staan standaard in Bedrijven Contacten voorin Weekblad de Schakel.

 

Tekst: Jan van der Straaten
Foto: Bas Haans

 

Huisartsenpraktijk Van Veenendaal

Kreitenmolenstraat 26
5071 BE Udenhout

013-5111280

www.huisartsenpraktijkudenhout.nl

[email protected]

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op