De Schakel
Nieuws
Horecacreativiteit in coronatijd: Druif-In bij de Druiventros

Met de aangescherpte maatregelen van de overheid, waarbij horecagelegenheden vanaf 14 oktober voor vier weken dicht moesten, zullen horecaondernemers creatief moeten zijn om inkomsten te blijven vergaren en hun klanten van lekkere gerechten te blijven voorzien. De Druiventros heeft een…

Met de aangescherpte maatregelen van de overheid, waarbij horecagelegenheden vanaf 14 oktober voor vier weken dicht moesten, zullen horecaondernemers creatief moeten zijn om inkomsten te blijven vergaren en hun klanten van lekkere gerechten te blijven voorzien. De Druiventros heeft een leuke oplossing bedacht; welkom bij de Druif-In!

 

Janny

Sinds haar 3e jaar woont Janny Zoontjens, directrice van Hotel de Druiventros, in het dorp. Als Berkel-Enschotse in hart en nieren vindt zij het dan ook pijnlijk om te zien dat de horecaondernemers in de deze crisis opnieuw zo hard moeten werken om het hoofd boven water te houden. ‘Natuurlijk is het heel fijn als mensen aan ons denken, maar ik gun het iedereen hier in het dorp’.

 

Druif-In

Het idee voor een drive-in had Janny al langer. Toen het restaurant voor de tweede keer moest sluiten, pakte zij de koe bij de horens en creëerde de gevatte “Druif-In”. Bij aankomst met de auto wordt je bestelling opgenomen, mag je een rondje rijden en aansluiten om zo’n tien minuutjes te wachten tot je bestelling (lekker warm en gemakkelijk verpakt) weer door je raampje meegegeven wordt. Verschillende stamppotten, spaghetti bolognese, maar ook scampi’s; ‘er is voor iedereen wel iets waar die zin in heeft’, zegt Janny. Met Rob de Groot, die al 13 jaar als kok voor het restaurant werkt, kun je van een smakelijke maaltijd op aan.

 

Druif-In elke dag van 16:00 tot 21:00 uur

 

Wintersfeer

‘In de horeca is contact heel belangrijk’ zegt Janny. ‘Door corona is het zonder de activiteiten in het dorp maar afstandelijk. Daarom vind ik het zo gezellig dat ik nu allemaal bekenden zie die langskomen voor iets lekkers! Ik zie vaste klanten, maar bijvoorbeeld ook de buurman of mensen van de fitness. Het is leuk om elke dag even bij te kletsen!’ De Druif-In is aangekleed in wintersfeer met lichtjes, kerstbomen en een vuurkorf. Je kan er elke dag van 16:00 tot 21:00 uur terecht voor lekkere gerechten (en een gezellig babbeltje).

 

Een warm hart

Janny en de Druiventros dragen het dorp een warm hart toe; ‘dus mensen, bestel je eten lekker bij de ondernemer zelf, die hebben het nodig en Iedereen werkt er hard zat voor! Tot gauw!’

 

Tekst: Kelly Heijzelaar

Foto: Bas Haans

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op