De Schakel
Nieuws
Hoogste zonnebloem dankzij tegeltje wippen

Hoogste zonnebloem dankzij tegeltje wippen   Een zonnige middag om de winnaar van de zonnebloemwedstrijd in het zonnetje te zetten; het had voor Emma van Vloten Martin bijna niet mooier kunnen uitpakken. Vorig jaar organiseerde ze voor het eerst een…

Hoogste zonnebloem dankzij tegeltje wippen

 

Een zonnige middag om de winnaar van de zonnebloemwedstrijd in het zonnetje te zetten; het had voor Emma van Vloten Martin bijna niet mooier kunnen uitpakken. Vorig jaar organiseerde ze voor het eerst een wedstrijd onder de buren om te zien wie de grootste zonnebloem wist te kweken. Het initiatief viel in de smaak en dus werden ook dit jaar weer heel wat zonnebloemzaadjes in de voor- of achtertuinen van de buurtbewoners aan de Craen- en Osseweide geplant.

 

‘Net als vorig jaar viel het startsein voor de wedstrijd samen met internationale zonnebloemdag op 1 mei,’ vertelt Emma. ‘Ik heb deze keer wel voor een ander type zonnebloem gekozen. Eentje met een veel vollere bloem en die zich wat meer aan de “voorschriften” hield,’ lacht ze. ‘Vorig jaar werden de bloemen veel groter dan de aangegeven 1,80 meter. Sommigen werden wel 4 meter hoog! Maar toen hadden we een hele warme zomer. Dat was dit jaar wel anders.’

 

Er was wel meer anders dan vorig jaar. Deden er toen zo’n 38 buren mee, dit jaar waren dat er 19. Gelukkig bleven ook veel dingen hetzelfde. Allereerst het enthousiasme en de groene vingers van de buren en ook deze keer was de prijs een cadeaubon van Twinz IJs & Zo.

 

Tegel eruit, plant erin

Tijdens de buurtborrel maakte Emma bekend wie dit jaar de hoogste bloem had weten te kweken. Met een bloem die maar liefst 2,59 m hoog werd, wist Els Buitenhuis van Osseweide 24 de ijsbon in de wacht te slepen. ‘Ik had gehoord van het initiatief van de gemeente om te gaan tegelwippen,’ vertelt Els. ‘Een tegel eruit en een plant erin. Ik heb de bodem uit de bloempot gehaald en de plantjes daarna met pot en al in de grond gezet.’ Op de zonnigste plek van haar tuin, beschut tegen de wind en met een muurtje als “ruggensteun”, kwamen de drie zonnebloemen van Els tot grote hoogte.

Ook dit jaar dus weer blije gezichten. Bij de buren, bij Emma en bij de Scouting. Met de opbrengst van de wedstrijd konden de scouts getrakteerd worden op een heerlijk ijsje. Volgend jaar weer dus, zou je zeggen. Maar dat laat Emma nog in het midden. Hoe dan ook is de kans groot dat de uitgezaaide zonnebloemen ook volgend jaar de buurt weer zullen opfleuren.

 

Tekst en foto: Noortje de Kok

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op