De Schakel
Nieuws
Honderdduizend hartjes

Baden in Liefde! Anneke Kuijken uit Berkel-Enschot is initiatiefneemster van een bijzonder project. Op 10 mei zal ze een badkuip vol laten lopen met gehaakte hartjes. Iedere willekeurige voorbijganger kan zich dan laten onderdompelen in een warm bad vol aandacht…

Baden in Liefde! Anneke Kuijken uit Berkel-Enschot is initiatiefneemster van een bijzonder project. Op 10 mei zal ze een badkuip vol laten lopen met gehaakte hartjes. Iedere willekeurige voorbijganger kan zich dan laten onderdompelen in een warm bad vol aandacht en geluk.  

Op de Tilburgse Heuvel wil ze op donderdagmiddag 10 mei van 12:00 tot 16:00 een inspiratiebron zijn voor iedereen die veel liefde in zich heeft en het wil delen. Ze hoopt dat mensen lief zijn voor elkaar. Dat mensen die zich eenzaam voelen of een moeilijke periode hebben, door een simpel gebaar even een beetje liefde en aandacht voelen.

Walnoot als inspiratie
Anneke vond een halve walnoot in de vorm van een hartje en nam het mee naar huis. Elke keer als ze ernaar keek, kreeg ze een glimlach. “Het was veel meer dan een noot voor me. Het gaf me een sprankje hoop op liefde en geluk, dat ik toen goed kon gebruiken. Een paar weken later lag in de winkelstraat en plankje met het woord “LOVE” erop. Ik dacht nog “Oh, de liefde ligt gewoon op straat”. Eerst liep ik het gewoon voorbij omdat ik het stom vond om op te rapen. Gelukkig liep ik terug en nam het mee. Beide vondsten maakte me blij en dat inspireerde me om ook anderen zo’n geluksmomentje te laten beleven.”

Ze begon met het haken van hartjes. Prikte die op een kaartje en legde die her en der weg. Al snel spreidde de liefdesboodschap zich uit en begonnen mensen mee te haken. Sindsdien stromen de gehaakte hartjes binnen op het adres in Berkel-Enschot. Vanuit alle delen van Nederland en ver daarbuiten, kreeg ze kleurige hartjes opgestuurd. Inmiddels zakken vol en genoeg voor een bad vol. In elk hartje zit liefde van diegene die het gehaakt heeft.

Baden in Liefde
Ruim 6.500 uren aandacht en 100.000 hartjes aan liefde moet overweldigend voelen. Het schenken van liefde. Belangeloos. Voor en door mensen. Dat warme bad staat op Hemelvaartsdag van 12.00 tot 16.00 uur voor je klaar met het project Baden in Liefde van Anneke.

Tekst: Ellen van Slooten
Foto: Frans van der Meer

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op