De Schakel
Nieuws
Honderd bijzondere mensen in het zonnetje gezet

Ons dorp heeft op dit moment 100 inwoners met een koninklijke onderscheiding. Deze gedecoreerden werden zaterdag door de Dorpsraad nogmaals bedankt voor alle uren vrijwilligerswerk. Muziekvereniging Concordia trakteerde op muziek en Gilde Sint Joris en Sint Sebastiaan bracht de vendelgroet.…

Ons dorp heeft op dit moment 100 inwoners met een koninklijke onderscheiding. Deze gedecoreerden werden zaterdag door de Dorpsraad nogmaals bedankt voor alle uren vrijwilligerswerk. Muziekvereniging Concordia trakteerde op muziek en Gilde Sint Joris en Sint Sebastiaan bracht de vendelgroet.

De voorzitter van de Dorpsraad, Tineke Donga, bedankte iedereen nogmaals en in het bijzonder de zes nieuwste leden in de Orde van Oranje-Nassau, die sinds 2017 in Berkel-Enschot zijn benoemd: Wim Doors, Natascha Brouwers, Mart van Rijsewijk, Henk Denissen, René van Broekhoven en Henk Vlielander.

Scheidsrechter
Henk Vlielander werd afgelopen donderdag onderscheiden door burgemeester Theo Weterings. De medaille heeft hij onder andere verdiend voor vrijwilligerswerk bij sportclubs in Berkel-Enschot.

Voor de KNVB was hij wekelijks inzetbaar als scheidsrechter. 27 jaar lang floot hij voetbalwedstrijden in de regio van de A en B jeugdteams. Nadat zijn zoon overstapte van voetbal naar hockey, verhuisde hij mee van Jong Brabant naar de hockeyvelden van MHC Berkel-Enschot. Lang heeft hij niet aan de zijlijn gestaan; ook hier kon de club op hem rekenen als scheidsrechter.

Jeugdcommissie
Bij de jeugdcommissie coördineerde hij de jeugdscheidsrechters. Vanaf de C teams is het de bedoeling dat iedereen zijn scheidsrechterkaart haalt. “We willen de jonge scheidsrechters goed begeleiden voordat ze hun eerste wedstrijden fluiten en ook bij de wedstrijden zijn we er van de scheidsrechtercommissie om ze te helpen en tips te geven. Over de afkoop van fluitbeurten kan hij kort zijn. “Het is niet toegestaan, maar het gebeurde toch. Daarom hebben we er duidelijke regels aan gegeven. Een maximaal bedrag en een goede ruilpartner vinden. Maar voorstander zijn we er niet van.”

Sinds 2001 is Henk Vlielander actief voor de hockeyclub. Eerst als scheidsrechter en daarna lid van de jeugdcommissie en nu ook in het dagelijks bestuur. Elk weekend is hij druk in de weer met het fluiten van gemiddeld drie wedstrijden, het begeleiden van de jonge scheidsrechters en de correspondentie naar de tuchtcommissie van de KNHB. Daarom is het op deze zaterdag voor hem extra bijzonder niet op de velden te zijn, maar even achterover te kunnen leunen en te genieten van alle bedankjes die hij in ontvangst neemt. Samen met alle andere gedecoreerden luistert hij naar de serenade van de muziekvereniging en de groet van het gilde.

Klik hier voor het fotoalbum ‘Gedecoreerden Berkel-Enschot 2017-2018′

Tekst: Ellen van Slooten
Foto: Peter Timmermans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op