De Schakel
Reportage
Hoe-Ist? Fist! pakt de draad van carnaval gewoon weer op

Zondag 13 november trapte de SOK (Stichting Openbaar Karnaval) het eerste event van carnaval af. Het Hoe-Ist? Fist! Het klonk ook de hele middag door de Druiventros. Want iedereen had elkaar lang niet gezien. Maar liefst drie jaar geleden, in…

Zondag 13 november trapte de SOK (Stichting Openbaar Karnaval) het eerste event van carnaval af. Het Hoe-Ist? Fist! Het klonk ook de hele middag door de Druiventros. Want iedereen had elkaar lang niet gezien. Maar liefst drie jaar geleden, in 2019, was de laatste editie. Met de toen bekendmaking van Prins Jos d’n Irste en zijn adjudant Vincent. De draad werd snel weer opgepakt. Onder de bezielde leiding van Egbert van der Meijs en Mischa Reuser, alias de bemanning van SOK-Air aan de Knollevretersgat(e), werd het een middag van muziek, feest en een lach en een traan.

 

Veel muziek was er van De Buskus, Van Heukelom, Nonsjelaant, De Bullekus, Fiësta Servessa en natuurlijk de hofkapel ‘Lof der Zotheid. Als snel zat de stemming erin en liep de zaal in een lange polonaise.

Bekendmaking Prins(en) en gevolg

Rond de klok van 3 werd de voltallige, deels nieuwe, Raad van Elf en lijfwachten aan het publiek voorgesteld. Prins carnaval die ons het komende seizoen zal leiden in het feestgedruis is weer Jos van Baast, alias, Prins Jos d’n Irste. Wederom bijgestaan door zijn Adjudant Vincent (De Water).

Ook werd de nieuwe Jeugdprins bekend gemaakt: Prins Mika (Hakkenbroek) die een adjudante heeft: Amy (Populiers).

Tijdens het Hoe-Ist Fist! werd ook afscheid genomen van vertrekkende bestuurs- en raadsleden.

 

Carnaval 2023

Zoals het er nu naar uitziet gaan we dit jaar gewoon weer zoals vanouds carnavallen: met het Bruisend Knollebal op 11 december als eerste feest. De carnavalsopening is op zaterdag 18 februari bij Boerderij Denissen. Hopelijk zien we elkaar allemaal daar!

 

KLIK HIER voor het Foto album van Hoe ist? Fist!

 

Tekst: Elke van Dommelen
Foto: Bas Haans en Mascha Vlaminkx (portretten)

 

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op