De Schakel
Nieuws
Hockeyclub MHCBE zamelt in voor de voedselbank

Voor sportclubs is het een behoorlijke lastige tijd. Nadat in september, aan het begin van het seizoen, alle clubs voortvarend de competitie ingingen, werden half oktober alle wedstrijden weer stilgelegd. De jeugd kan nog trainen en onderlinge wedstrijden doen, maar…

Voor sportclubs is het een behoorlijke lastige tijd. Nadat in september, aan het begin van het seizoen, alle clubs voortvarend de competitie ingingen, werden half oktober alle wedstrijden weer stilgelegd. De jeugd kan nog trainen en onderlinge wedstrijden doen, maar de senioren liggen zo goed als stil.

Toch staat het niet kunnen trainen en wedstrijd spelen in schril contrast met mensen die geen werk hebben of geen inkomen en afhankelijk zijn van de Voedselbank. ‘Daarom komen wij nu in actie; met het oog op de feestdagen zamelen wij gedurende 2 weken in voor de voedselbank’.

Voorzitter Harold de Baar van MHCBE lanceerde het initiatief na het artikel uit het Brabants Dagblad over de nood bij de Voedselbanken. ‘Er zijn steeds meer mensen die een beroep moeten doen op de voedselbank en doordat de horeca ook grotendeels stilligt is er ook minder aanvoer.’ Harold opperde zijn idee in de regionale vergadering van hockeyverenigingen en het werd door een aantal clubs uit de regio overgenomen, waaronder de studentenhockeyvereniging Shot uit Tilburg.

 

Samen trots, samen verbonden

Met bijna 1100 leden is MHCBE veruit de grootste sportvereniging in ons dorp. ‘Afgelopen week hebben we op dinsdag- en donderdagavond en zaterdag al veel pakketten mogen ontvangen. En mensen die niet veel in hun keukenkastje hebben staan komen geld doneren. De actie is er nog deze week dus iedereen kan nog etenswaar brengen of een donatie doen.

 

Samen in actie

De verbinding en saamhorigheid binnen de club is enorm, teams zetten met elkaar de schouders onder de actie en zamelen met elkaar in. ‘Het is niet ons streven om alleen leden van MHCBE bij de actie te betrekken maar we willen er een echte dorpsactie van maken. We hebben ook de lokale ondernemers gevraagd mee te helpen. Wij komen graag eventuele bruikbare spullen ophalen. Met het geld van de donaties gaan we bij de lokale ondernemingen ook houdbare etenswaren inkopen. Daarom hebben we twee weken geleden reeds melding van de actie in dit weekblad gemaakt. Als gevolg hiervan hebben naast onze eigen leden inmiddels ook al veel dorpsbewoners voedsel of geld gedoneerd. Hiermee tonen we samen onze maatschappelijke betrokkenheid.’

 

‘Komende zaterdag 28 november
tussen 11:00 en 13:00 uur
is het nog mogelijk om uw bijdrage bij het clubhuis van MHCBE af te geven.
Wij kijken (coronaproof) uit naar uw komst!’

Tekst en foto: Elke van Dommelen

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op