De Schakel
Hilarisch ‘gezwets’ bij het Tonpraoten

Carnaval in Knollevretersgat kent vele hoogtepunten. Een week voor dat het feest losbarst zijn de twee tonpraotavonden bij de Druiventros de beste opwarmer die er zijn. Twee drukbezochte avonden en zowel regionale als lokale tonpraoters van grote klasse lieten de…

Carnaval in Knollevretersgat kent vele hoogtepunten. Een week voor dat het feest losbarst zijn de twee tonpraotavonden bij de Druiventros de beste opwarmer die er zijn. Twee drukbezochte avonden en zowel regionale als lokale tonpraoters van grote klasse lieten de bezoekers de tranen over de wangen lachen en de kramp in de kaken krijgen.

Frans ‘Ciske Spoor’ Bevers beet beide avonden op tijd het spits af. Knap werk van een werknemer van de NS! Paul Timmermans kletste als Kareltje Knik voluit over zijn avonturen op de ‘gesloten afdeling’ van Jan Wier. De derde tonpraoter was Opperleuteraar Ludo van Vliet uit Kruikenstad. Hij stond hier in zijn rol als keeper van VVV WSAGTH (Veteranen Voetbal Vereniging Wij Spelen Als Gullie Tijd Het). Nog meer voetbalhumor was er van Patrick van den Elzen (uit Zijtaart) als voetbalcoach Theo Been Hakker. Het werd helemaal een sportieve avond toen Wichard de Benis als marathonloper de ton betrad.

Van eigen bodem
Vincent van Rijsewijk was als Dokter Kastelijn Z.B. (Zonder Beroepsgeheim) onovertroffen. Met scherpe anekdotes over de verhalen en avonturen uit zijn praktijk had hij al snel alle lachers op zijn hand. Ook Joris van de Pas (uit Heukelom) stond weer in de ton als zijn vertrouwde personage ‘Vupke’. Als vanouds een heerlijke buut over alles wat Heukelom bezighoudt.
Op beide avonden was er live-muziek. Op vrijdagavond zorgde De Dukers voor de muzikale omlijsting. Zaterdag stond Hofkapel Lof der Zotheid op het podium om van zich te laten horen. Zij zorgden beiden voor een heerlijke carnavaleske sfeer en dat de lachspieren even konden ontspannen.

Tekst: Elke van Dommelen
Fotografie: Jan de Haan

http://www.knollevretersgat.nl/albums72157677843287372

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op