De Schakel
Nieuws
Heukelomse processies in Berkel-Enschot en Oisterwijk

Zoals u kunt lezen in onderstaande brief opgesteld door, Predikant Kornelis Letsert van de stichting R.G.H. (Religieus Genootschap Heukelom), worden er 2 processies georganiseerd in Berkel-Enschot en Oisterwijk.   Goedendag mede-religieuzen van buurtschap Heukelom en naburige leden uit met name…

Zoals u kunt lezen in onderstaande brief opgesteld door, Predikant Kornelis Letsert van de stichting R.G.H. (Religieus Genootschap Heukelom), worden er 2 processies georganiseerd in

Berkel-Enschot en Oisterwijk.

 

Goedendag mede-religieuzen van buurtschap Heukelom en naburige leden uit met name Oisterwijk en Berkel-Enschot,

Zoals u van ons reeds vele jaren gewend bent geweest van voor de corona-periode, willen wij onze religieuze bijeenkomsten (van voor deze vereenzamende en beproevende periode) weer in ere herstellen. Er mag ondertussen immers weer van alles!

Tijdens dit samenzijn willen we met gelijkgestemden vanuit onze gemeenschap in een processie onze buurgemeenten aan doen om aldaar onze religieuze overtuiging uit te dragen en zodoende verbinding te zoeken met de ons reeds bekende, maar zeker ook onze (nog) onbekende buren en streekgenoten. Onze religie kan, zo u weet, een grote verscheidenheid aan mensen herbergen en het mag onze missie heten zoveel mogelijk stervelingen zich bij onze inspirerende geloofsovertuiging te laten voegen. Mooi streven toch!?

 

Graag zou ik u allen bij deze dan ook willen uitnodigen om 1 of beide van onze processies bij te wonen die gepland staan op respectievelijk 18 en 19 februari van het huidige jaar.

De 18e zullen wij de processie starten in Berkel-Enschot vanaf de hoofdingang van het voormalige klooster Koningsoord alwaar wij gezamenlijk zullen vetrekken. De 19e zullen wij in een 2e etappe onze processie vervolgen vanaf de Petruskerk in Oisterwijk om daarna onze weg te vervolgen richting het centrum. Beide dagen willen wij onze gezamenlijke religieuze overtuiging vieren en delen gedurende een actieve wandeltocht door de beide dorpen, om vervolgens af te sluiten in een plaatselijke horecagelegenheid alwaar het een ieder vrij is om onderling uw religieuze standpunten te beargumenteren, al dan niet onder het genot van een druivensapje of een gerstenat.

Onder het motto “Deze religie is zo gek nog nie” willen wij op dinsdag 21 Februari bij café Mie Pieters in ons eigen vertrouwde Heukelom, vanaf ± 14.30 uur, in volle uitbundigheid de 2 processies evalueren waarbij uiteraard iedereen van harte welkom is.

 

Hopelijk mag ik u in monter en religieus gemoed begroeten op de 18e, 19e en/of 21e Februari.

Met dankbare groet.

Uw R.G.H.-predikant,

K. Letsert

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op