De Schakel
Nieuws
Heukeloms echtpaar viert diamanten bruiloft

Toon en Liza Vorstenbosch uit Heukelom beloofden elkaar de eeuwige trouw op 12-11-1957. Tot op de dag van vandaag en dat is dus al 60 jaar. Die dag begon met het nieuws dat de getuige die nacht vader was geworden.…

Toon en Liza Vorstenbosch uit Heukelom beloofden elkaar de eeuwige trouw op 12-11-1957. Tot op de dag van vandaag en dat is dus al 60 jaar.

Die dag begon met het nieuws dat de getuige die nacht vader was geworden. Van de elf kinderen was een nieuwe getuige bij Toon snel voor handen, met als grote voordeel dat hij in een van de taxi’s mocht stappen en niet per fiets hoefde te komen. Vanuit Udenhout reed het gevolg naar de boerderij van gezin Versteijnen in Heukelom. Als oudste uit het gezin met zes kinderen stapte Liza haar nieuwe leven in. Ze trouwden in de gemeente Berkel-Enschot voor de wet en in Oisterwijk voor de kerk.

Het is nu 15 jaar geleden dat hun stal nog vol stond met varkens. Toon ging langs veeboeren om het rundvee kunstmatig te insemineren. ‘De klanten legden toen nog een dikke sigaar naast de koffie klaar’, herinnert deze goedlachse Toon. ‘Wat echt bijzonder was om mee te maken was de geboorte van een vierling bij een koe. Ik heb veel nieuw leven gemaakt, maar ze kunnen geen van alle papa zeggen!’ Zijn humor en gezelligheid kwam van pas tijdens Carnaval. Drie jaar was hij lid van de raad van elf. Vele carnavalsoptochten hebben ze meegemaakt met de vaak in de prijzen vallende grote loopgroep vanuit de hechte Heukelomse gemeenschap.

Het geheim van een goed huwelijk? Op die vraag is het even stil. Dan kijkt Liza opzij naar Toon. Haar ogen stralen en ik zie nog steeds een verliefde blik. Haar woorden zijn dan nog maar bijzaak: ‘gewoon, ieder een beetje z’n eigen ding blijven doen en een beetje naar elkaar luisteren.’

Tekst: Ellen van Slooten
Foto: Peter Timmermans

 

About the author

Related Posts