De Schakel
Nieuws
Het Mysterie van Heukelom ontrafeld

Goed nieuws! Het grote, groene mysterie van Heukelom is ontrafeld! Heel Heukelom en omstreken zat natuurlijk weken in onzekerheid na de eerste verschijning; een niet geïdentificeerd vliegend groen object. Niet lang daarna verscheen er plots een vreemde grascirkel. Om alles…

Goed nieuws! Het grote, groene mysterie van Heukelom is ontrafeld! Heel Heukelom en omstreken zat natuurlijk weken in onzekerheid na de eerste verschijning; een niet geïdentificeerd vliegend groen object. Niet lang daarna verscheen er plots een vreemde grascirkel. Om alles nog vreemder te maken werd tijdens het oefenen voor carnaval op de achtergrond een naar ons idee niet aardse verschijning waargenomen, kijkend door het keukenraam. Zoals te zien in een opname van het Midden Brabant Nieuws (link: https://youtu.be/xtq_-BXVXDI) hadden de inwoners van Heukelom maatregelen getroffen tegen wat zij zagen als buitenaardse straling. Op deze manier ging het rustige leven in Heukelom gewoon verder. Maar toch…een beetje vreemd bleef het wel!

Dit buitenaardse nam afgelopen carnaval De Rommelpot over! Met een imposante UFO landden zij tijdens de carnavalsoptocht op zaterdag 2 maart in Knollevretersgat. En Wat bleek? De hoedjes mogen af! Het waren weliswaar bijzondere en op z’n minst buitenaards ogende wezens, ze kwamen met heel veel goeie zin. Getooid in groene pakken maakten de aliens er een feestje van, waarbij zij zich lieten leiden door hun opper-alien Poj. Want hoewel ze zich nog een beetje onwennig in het carnavalsgedruis storten met enigszins on-carnavaleske bewegingen hadden ze al vrij snel het juiste carnavalsritme te pakken; van een stapje naar voren naar de handjes in de lucht en zwaaien maar! En in de Druiventros hadden ze ook al snel het ritme van de polonaise te pakken.

Het bleef nog lang onrustig in en rond De Rommelpot! Op maandag hebben we onze nieuwe, groene vrienden nog een hand en een onhandige knuffel gegeven en ze vervolgens uitgezwaaid terwijl zij, na voorzichtig opstijgen, met de snelheid van het licht afscheid namen van De Rommelpot en vertrokken naar hun thuisplaneet.

*BliepBliep* Tknadeb Toplemmor – lavanrac 9102 *BliepBliep*

Tekst en foto: Lobke van Rijsewijk

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op