De Schakel
Nieuws
Het dorp loopt weer uit tijdens de Dorpsquiz

Op vrijdagavond 27 september zie je weer de gekste taferelen op straat. Een reuze stoelendans op het Wilhelminaplantsoen, meer huisjes dan vogeltjes bij Torentjeshoef, of prinsessen en zandkasteelheren bij De Rauwbraken. In vorige jaren krabde je een keer achter je…

Op vrijdagavond 27 september zie je weer de gekste taferelen op straat. Een reuze stoelendans op het Wilhelminaplantsoen, meer huisjes dan vogeltjes bij Torentjeshoef, of prinsessen en zandkasteelheren bij De Rauwbraken. In vorige jaren krabde je een keer achter je oor en twijfelde of het al carnaval was. Verwacht ook dit jaar maffe situaties, want de jubileumeditie van de DorpsQuiz staat te gebeuren.

File richting Hoolstraat, want het dorp loopt uit voor de prijsuitreiking en de feestavond in de Kraanpoptent. De tent heeft een iets grotere capaciteit, maar of het genoeg zal zijn is altijd afwachten. Voor ruim 2000 mensen is er plaats, dus kom echt om 21.00 uur als je wilt weten of je ook dit jaar op nummer 12 staat bij de prijsuitreiking. Voor de vijfde editie is het niet alleen voor Team Lijst 5, Gin Gezeik en Doeltreffend spannend wie de winnaar wordt. Ze wonnen namelijk de wisselbokaal de voorgaande jaren. Nieuw dit jaar is 1000 euro die geschonken wordt aan een goed doel. Twee willekeurige teams komen uit de hoge hoed van de notaris en mogen 500 euro schenken aan een vooraf doorgegeven goed doel in Berkel-Enschot.  

Kies een goed doel
Dit jaar speel je niet alleen voor de lol, eeuwige roem of jezelf, maar ook voor een ander. Je doet bij inschrijving automatisch mee en alle opgegeven doelen komen bij elkaar als één quizvraag. Weet je geen goed doel, kies dan uit de lijst. Wil je je eigen goede doel aanmelden? Ook dat kan. Kijk op de website www.dorpsquiz.nl hoe. Hier vind je tevens de uiterste inschrijfdatum voor de teams.  

Nieuwkomers welkom
Ook is er rekening gehouden met de nieuwe instroom van dorpsbewoners. Wil je wel graag meedoen, maar heb je geen team, ook dat is geregeld. Voor het eerst kun je ook individueel inschrijven en wordt er een team gebundeld. En je hoeft geen kennis te hebben van alle ins en outs van Berkel, Enschot en Heukelom. Via zoekmachines op je digital devices kom je een heel eind. Een goede manier om meer mensen in het dorp te leren kennen. En tijdens de feestavond verwachten we weer als vanouds veel gezelligheid. Daar ben je ook welkom als je niet meegedaan hebt met de quiz. Maar meepraten over de opdrachten die nu weer verzonnen zijn wordt moeilijk. ‘De jubileumeditie zit sowieso vol verrassingen”, laat voorzitter Koen Wouters weten. 

Tekst: Ellen van Slooten
Foto: Dorpsquiz

Fotobijschrift: Team Lijst 5 en Koen Wouters (rechts vooraan) namens organisatie Dorpsquiz

, Bas Haans Fotografie. Life is beautiful, capture it.

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op