De Schakel
Nieuws
Het 50-jarig huwelijk van Sjef Roosen en Gerry Denissen

Op 4 december 2020 zijn Sjef Roosen en Gerry Denissen vijftig jaar getrouwd. Ze kennen elkaar vanaf de kleuterschool. Als kinderen woonden ze allebei aan de Molenstraat in Berkel. En dan kom je elkaar weleens tegen. Vijftig jaar geleden trouwden…

Op 4 december 2020 zijn Sjef Roosen en Gerry Denissen vijftig jaar getrouwd. Ze kennen elkaar vanaf de kleuterschool. Als kinderen woonden ze allebei aan de Molenstraat in Berkel. En dan kom je elkaar weleens tegen. Vijftig jaar geleden trouwden ze.

 

Gerry was altijd bezig

Ze zat op kantoor en werkte bij haar zus in de bloemenzaak Oleander, ook aan de Molenstraat. Ze paste veel op de kinderen van mensen uit haar omgeving. Bovendien had ze twee kinderen: een jongen en een meisje. Aan de verzorging en de opvoeding daarvan heeft ze altijd veel tijd besteed. Ze kan het heel goed met haar kinderen vinden; die staan altijd klaar als het nodig is. Ook zijn er vier kleinkinderen en daar heeft ze veel plezier van.

 

[Streamer:] Vijftig jaar samen klaar staan

 

Sjef werkte in het Elisabethziekenhuis

Sjef heeft als hoofd patiëntenvervoer gewerkt in het Elisabeth Ziekenhuis. Op die manier leer je een ziekenhuis en wat zich daarbij voordoet van alle kanten kennen. Patiënten die vervoerd moeten worden hebben vaak het nodige te verwerken gehad en daar heb je bij vervoer ook mee te maken. Op een gegeven moment kreeg Sjef een ongeval en kwam in de WAO terecht. Maar daarna zocht hij naar allerlei mogelijkheden om goed bezig te zijn.

 

Een mens voor de mensen

Sjef kende de ziekenhuiswereld en kwam daardoor terecht bij vrijwilligerswerk in die richting. Al voor dat hij bij het ziekenhuis werkte was hij lid van de EHBO-Berkel-Enschot. Reeds 55 jaar draait hij daar mee. Hij heeft in het provinciale en landelijke bestuur van de EHBO gezeten. Hij kreeg de Gouden Speld van de Gemeente Tilburg.

 

Vrijwilliger bij de kerk Sint Willibrordus

Sjef is al 36 jaar erg betrokken geweest bij het kerkgebeuren in Berkel. Hij zorgt voor de kerk binnen en buiten. Ook is hij beheerder van de begraafplaats. Dat doet hij samen met 18 andere vrijwilligers. Ook is Sjef actief als beheerder van de rouwkamer.

 

4 december: het feest

Vanwege Corona zal het feest op 4 december alleen met de kinderen en kleinkinderen plaatsvinden. Dat is jammer, maar op die manier kun je toch ook kleur en inhoud geven aan de vijftig jaar samen.

 

Tekst: Jan van der Straaten
Foto: Bas Haans

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op