De Schakel
Reportage
Herrie in het Dûrp

In de dagen voor carnaval reden de leveranciers af en aan om het parkeerterrein van hotel De Druiventros voor de derde keer om te toveren tot een ultiem festivalterrein. Op vrijdag barstte het feest los met Enschot Trilt: een alcoholvrij…

In de dagen voor carnaval reden de leveranciers af en aan om het parkeerterrein van hotel De Druiventros voor de derde keer om te toveren tot een ultiem festivalterrein. Op vrijdag barstte het feest los met Enschot Trilt: een alcoholvrij hardstylefeest voor jongeren van 12 tot 17 jaar. Traditioneel vond op carnavalszaterdag Berkel Beeft plaats voor 18 jaar en ouder.

De eerste carnavalsvierders stroomden vrijdagmiddag het terrein van De Druiventros op. De zonsondergang zorgde voor mooie beelden en rond dat tijdstip wisten ook steeds meer jongeren het terrein te vinden. Vorig jaar werd het evenement indoor gehouden, maar dit jaar werd besloten om het feest toch weer buiten plaats te laten vinden zoals tijdens de eerste editie.

Carnavalswagens
Om een carnavalesk tintje aan het evenement te geven, stonden verschillende carnavalsgroepen met hun wagen op het terrein. Zo stond er een wagen van cv Bom, Cv net nie, Cv draait door, Ge kekt mar, KPJ Udenhout en De Durdouwers. Samen met de DJ’s maakten zij er een knalfeest van. Tijdens de avond draaiden Team Nochalant, DJ Zany, Diaz en Bruna, DJ Dislekt en Soulravers.

Rond tien uur kwam er een einde aan het feest en begon de organisatie aan de voorbereidingen voor Berkel Beeft. De volgende dag arriveerden de wagens van de Berkel-Enschotse vereniging Cv Juin, maar ook die van Cv d’n Duikboot, Cv Ge kunt me wa, Cv goed gek en Cv de swatsers.

Grote podium
Berkel Beeft was dit jaar opnieuw een succes. Op het grote podium traden Frequencers, Zazafront, Outsiders, NSCLT, De Paster & Mc Virgin, Genius, Mc DV8 en MC Jappie op. Het bier vloeide rijkelijk en ook een vette hap fietste er wel in bij de gasten.

Klik hier voor de Video van Enschot Trilt.

Tekst: Annebelle Nooteboom
Foto’s: Redactie (Bron: Jack Brekelmans)
Video: Marcel Panis (film) en Bart van Rijsewijk (montage)

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op