De Schakel
Bedrijf in beeld
Gustatory, delicatessenparadijs voor smaakliefhebbers

Eind november opende Gustatory, een delicatessenwinkel, aan de Gemullehoekenweg in Oisterwijk. Eigenaar Hans Priems vervulde daarmee een droom. Van oorsprong uit de horeca en de afgelopen 22 jaar in de reclamewereld te hebben gewerkt, waagde hij de overstap. Het idee…

Eind november opende Gustatory, een delicatessenwinkel, aan de Gemullehoekenweg in Oisterwijk. Eigenaar Hans Priems vervulde daarmee een droom. Van oorsprong uit de horeca en de afgelopen 22 jaar in de reclamewereld te hebben gewerkt, waagde hij de overstap. Het idee was een winkel met chocolade en ijs, maar groeide uit tot een delicatesseparadijs voor mensen die van smaak houden en smaak weten te waarderen. Van chocolade, noten, bijzondere kazen, olijfolies, ganzenlever, oesters, wijnen, kaviaar tot champagne. Het mooie: er is voor iedere portemonnee iets lekkers te vinden.

Het interieur heeft een gewaagde kleurencombinatie van antraciet, roest en roze en straalt een enorme warmte uit. Met strakke (koel-)vitrines en schappen is de winkel overzichtelijk ingedeeld. Vergeet niet een mandje te pakken, want je komt voor de meest lekkere verleidingen te staan. Achterin is het zitgedeelte met 20 plaatsen en buiten komt een terras.

 

Smaakexplosie

Het interview was een klein feestje. Hans liet mij proeven van de meest lekkere producten uit de winkel. Met een cannoli, een truffel en een bonbon van La Fevé begon de zoete ontdekkingsreis, Producten die kwalitatief zo lekker zijn dat de smaak explodeert in je mond. Een aantal noten als hazelnoten met een coating van yuzu of framboos, amandelen met een coating van chocolade, Licor43 en limoncello.

Hans vervolgt: ‘ik hou van mooie smaken en ben altijd op zoek naar het ultieme product. In chocolade zijn dat de bonbons van La Levé, gemaakt door Michelin-koks. De truffels komen van Lentz uit Rijswijk. Mijn producten komen uit de hele wereld en het is een passie van mij en mijn vrouw deze producten te vinden.’

 

Ter plekke genieten of to go

Met de start van het zitgedeelte komt een oude passie van Hans tot leven. Hij begon ooit als leerling bij een Michelin kok en leerde zo smaken te onderscheiden en te waarderen. De menukaart zal dan vooral een weerspiegeling zijn van échte smaken en kwaliteit. ‘Een caprese maak ik met burrata (buffelmozzarella) en Coeur du Boeuf tomaten, verse basilicum en een mooie olijfolie. De pulled pork en chicken maken we ook zelf.’ Om te proeven krijg ik een klein hapje van pulled jackfruit. ‘Jackfruit is vegan en is één van onze vele vegetarische en biologische producten uit de winkel.’

 

Kom eens proeven

Voor de lezers van Weekblad de Schakel is er een speciale aanbieding:
9 macarons of 15 slagroomtruffels voor 10 euro.
Kom eens kijken, neem wat lekkers mee, en je gaat zeker terugkomen.

Tekst: Elke van Dommelen
Foto: Bas Haans

Gustatory
Gemullehoekenweg 11
5061 MA Oisterwijk
06-55748904
hans@gustatory.nl
www.gustatory.nlhttp://www.gustatory.nl

About the author

Related Posts