De Schakel
Grote verwennerij bij Boshuys Hermitage

Te midden van de Oisterwijkse bossen ligt het romantische Boshuys Hermitage. Omringd door dennenbomen en een nog net niet bevroren vijver, wit versierd onder een laagje sneeuw oogt de boerderij als een plaatje van Anton Pieck. Een rookpluim cirkelt vanuit…

Te midden van de Oisterwijkse bossen ligt het romantische Boshuys Hermitage. Omringd door dennenbomen en een nog net niet bevroren vijver, wit versierd onder een laagje sneeuw oogt de boerderij als een plaatje van Anton Pieck. Een rookpluim cirkelt vanuit de schoorsteen naar boven, en weet daarmee menig verkleumde boswandelaar te verleiden. Deze winterse ochtend zwaait de deur keer op keer open. Want opwarmen en genieten doe je in Boshuys Hermitage, waar het haardvuur brandt en de chocolademelk wacht. 



Eenmaal binnen komt een golf van warmte je tegemoet. Warmte van het knapperende vuurtje, maar ook van gemoedelijkheid en rust. Precies wat eigenaren Edwin en Marloe van Gijzen willen uitstralen: ‘Boshuys Hermitage staat voor ouderwets bourgondisch genieten. Daar hoort geen strak en koud pand bij. Onze gasten moeten het hier gezellig hebben.’ Dat vertaalt zich in de verschillende knusse eethoekjes in de winter, het sfeervolle buitenterras in de zomer, en vandaag in de smeuïge Apfelstrudel mit Sahnedie speciaal voor het Schakel-team op tafel wordt gezet.  ‘Zelf gebakken’, zegt Marloe. ‘Eet maar gauw op, nu het nog lekker warm is.’  

Verwennen
Die overheerlijke Apfelstrudelis er niet zomaar: het Berkel-Enschotse stel had de afgelopen maanden wat te vieren. In het najaar werd het duo horecaondernemers uitgeroepen tot “Rabo Starter van het Kwartaal”, een beloning van de Rabobank voor het overnemen van Boshuys Hermitage Oisterwijk. Dat deden zij in augustus en is een groot succes gebleken: het contact met de gasten verloopt goed, de prijs-kwaliteitverhouding wordt gewaardeerd en aan persoonlijke aandacht is geen gebrek. Over dat laatste vertelt Edwin: ‘Wij vinden het belangrijk om ons in te leven in onze gasten. Is iemand vegetarisch, allergisch of een combinatie van de twee? Wij houden er rekening mee. We willen iedere klant verwennen.’  

Waardering 
En dat leidt tot positieve reacties. ‘We krijgen waardering van onze gasten, en dat doet ons goed’, vertelt een trotse eigenaar Edwin. ‘Na afloop van een etentje houd ik altijd de deur voor mijn gasten open. “Is alles naar wens geweest?”, vraag ik dan. Ik wil niet dat ze eenmaal buiten pas hun eventuele onvrede uiten; ik bied bezoekers van ons Boshuys juist de mogelijk om het me persoonlijk te vertellen. Alleen dan kunnen we er wat mee.’ 

Gelukkig zit het bij Boshuys Hermitage in de kern goed. Klantvriendelijkheid staat centraal, van een tekort aan personeel is allesbehalve sprake en het menu – een mix van (biologische) streekproducten zoals het La Trappe bier uit Berkel-Enschot – is om van te watertanden. 

Smaakt dit naar meer? Kom langs en vergeet vooral niet het artikel uit Weekblad de Schakel mee te nemen: je eerste kop koffie bij Boshuys Hermitage Oisterwijk drink je dan gratis. 

Tekst: Sabine Doevendans
Fotograaf: Bas Haans

Boshuys Hermitage
Posthoornseweg 5B
5062 SZ Oisterwijk
013-5286044
info@boshuyshermitage.nl
www.boshuyshermitage.nl


About the author

Related Posts