De Schakel
Reportage
Grote belangstelling voor intocht Sinterklaas

‘Veel aandacht voor de kinderen’, kenmerkt Lotte Brouwers de sinterklaasintocht dit jaar door het centrum van het dorp. Dat is ook de reden dat de goedheiligman met de hoofdpiet aan zijn zijde de route van Boerderij Denissen over de Generaal…

‘Veel aandacht voor de kinderen’, kenmerkt Lotte Brouwers de sinterklaasintocht dit jaar door het centrum van het dorp. Dat is ook de reden dat de goedheiligman met de hoofdpiet aan zijn zijde de route van Boerderij Denissen over de Generaal Eisenhowerweg en Raadhuisstraat te voet aflegde. Zo kon hij goed met iedereen op de foto en de kinderen persoonlijk een hand schudden. Voor de stoere jongens was er een boks.

High five
‘Ik kreeg een “high five” van Sinterklaas’, vertelt Saar Brouwers van drie-en-een-half jaar oud. Samen met haar moeder was ze vorig jaar bij de intocht van de Sint in de Piushaven in Tilburg. ‘Veel te druk en hier is het veel beter. Veel pietjes en de polonaisepieten vond Saar het leukst’, aldus Lotte Brouwers die met haar gezin in januari in de Streepstraat komt wonen.

Trots laat Saar haar zakje met gekregen pepernoten zien en bovenop blinkt een gouden munt van chocolade. De pieten hebben goed gebakken, want 150 kilo pepernoten is er vandaag uitgedeeld. De intocht was goed bezocht en in een waterkoud zonnetje zagen kinderen, ouders en grootouders hoe met de politiewagen voorop in een stoet met 40 pieten de cadeautjes voorbij kwamen in een oplegger achter de tractor en in een met sinterklaaspapier beplakt Fiatje 500 met aanhangwagentje. Ook de brandweerwagen was voor veel kleintjes imposant om te zien.

Pietendiploma
Sommige kindjes kregen een pietendiploma als ze het pakje in een schoorsteen konden gooien. Andere kregen een pet vol pepernoten. Bij het Wilhelminaplantsoen warmde Muziekvereniging Concordia iedereen op met het spelen van Sinterklaasliedjes.

In de middag waren er drie voorstellingen in de kerkzaal van Ons Koningsoord. Stichting Jeugdwerk Berkel-Enschot organiseerde dit voor de zevende keer en ongeveer 300 kinderen en evenzoveel (groot) ouders zagen het toneelstuk van de Toverbolpieten over de rommelpiet met veel ruimte voor meedansen op de muziek.

Voor iedereen die nog een keer op de foto wilde met Sinterklaas was in de foyer van De Schalm de mogelijkheid.

Tekst: Ellen van Slooten
Foto: Peter Timmermans
Film: André Oude Vrielink

Klik hier voor het fotoalbum

Klik hier voor het filmpje

About the author

Related Posts